Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

S-au instalat primele parcări securizate pentru biciclete în Sectorul 2 al Capitalei. Acestea se amenajează pe traseele pistelor de biciclete planificate

Prin intermediul paginilor oficiale de Facebook, Primăria Sectorului 2 și edilul Radu Mihaiu au anunțat amenajarea primelor 3 parcări de biciclete. Fiecare parcare are 20 de locuri și este supravegheată video, iar accesul se face prin intermediul unei aplicații.

”Aici la Obor este una dintre propunerile noastre pentru a crește folosirea bicicletelor în București. Una dintre cele mai mare probleme pe care le avem este că trebuie să ținem bicicleta în casă și atunci am implementat aceste parcări securizate în care poți să-ți lași bicicleta peste noapte.

Avem în plan să mai achiziționăm astfel de parcări, în funcție de utilizarea lor. Eu plănuiesc să avem din ce în ce mai multe”, a spus Radu Mihaiu într-un videoclip postat pe pagina lui de Facebook.

”Parcarea pentru biciclete din zona Obor este gata pregătită să fie folosită de toţi iubitorii deplasărilor pe două roţi.

Aşadar, dacă eşti cu bicicleta şi ai treabă prin zonă sau vrei să iei metroul, pentru a merge mai rapid către locul de muncă, fără să pierzi minute preţioase în blocajele din trafic, acum ai unde să o parchezi în siguranţă.

Alte două parcări de tip rezidențial, unde vă puteţi parca bicicleta dacă nu aveţi suficient spaţiu în locuinţă, găsiţi la intersecţia Șos. Colentina cu Str. Doamna Ghica şi la intersecţia Bd. Chișinău cu Șos. Pantelimon.”, este mesajul postat de către Primăria Sectorului 2.

Traseele din studiul de fezabilitate pentru piste de biciclete în Sectorul 2

Important de precizat este faptul că parcările de biciclete amenajate de Primăria Sectorului 2 se află pe viitoarele trasee pe unde vor fi realizate piste pentru biciclete, pentru care administrația a obținut o finanțare prin PNRR. Astfel, un prim traseu care urmează să fie realizat este Șos. Ștefan cel Mare – Șos Mihai Bravu, despre care GreenCommunity a scris în luna ianuarie.

Cât despre parcările pentru biciclete, În România, construcția acestora este abia la început. Își dovedesc utilitatea în locurile unde au fost amenajate deja, precum Brașov sau Cluj-Napoca, cât și în Sectorul 6 al Capitalei. 

În Sectorul 6 există 675 de locuri, iar primăria vrea să le suplimenteze datorită cererii crescute. Aceasta hartă cuprinde atât parcările realizate până acum, cât și cele propuse pentru acest an.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă