Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cluj-Napoca a dat în folosință 5 noi parcări de reședință pentru biciclete, ajungând la aproape 730 de locuri

Primăria Cluj-Napoca a finalizat și recepționat alte 250 de locuri pentru biciclete în spații securizate, în următoarele amplasamente: str. Fântânele nr. 59, str. Donath nr. 194, str. Primăverii nr. 2, aleea Brateș, parkingul de pe strada Fabricii nr. 4 – Fabricii de Zahăr nr. 5.

Potrivit unui comunicat de presă remis de administrația locală, tiecare container are o capacitate de 50 locuri, tariful anual fiind 56 lei. Cererea pentru obținerea unui loc de parcare pentru bicicletă poate fi depusă online, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca. Abonamentele se vor elibera începând cu data de 23.01.2023.

Primăria din Cluj vrea să mai construiască alte 4 parcări de reședință pentru biciclete

Spațiile securizate au următoarele caracteristici: sistem de securitate cu 3 camere de supraveghere video; sistem complet de tip senzor cu transmitere avertizări tip SMS; sistem securizat de acces pe bază de card; sistemul de alimentare cu energie electrică care are la bază panouri solare fotovoltaice și iluminat LED.

În Cluj-Napoca, alte 477 locuri de parcare pentru biciclete au fost realizate anterior și sunt distribuite cetățenilor în 10 spații dedicate (Băișoara, Mogoșoaia, Primăverii 8, Primăverii 20, Minerva, Tulcea 21, Tulcea 29, Vlaicu 60, Muresului 58, Parking Hașdeu). Totodată, administrația locală este în procedură de obținere a autorizațiilor de construire pentru 4 noi astfel de spații în cartiere.

Ciprian Ciucu a inaugurat anul trecut primele 4 parcări de biciclete din București

Ciprian Ciucu a inaugurat, în august 2022, primele 4 parcări de reședință pentru biciclete în Sectorul 6 din București

”Avem primele 4 parcări de biciclete în București! Le-am pus la cca. 1 – 2 km de stațiile de metrou, în sprijinul conceptului “last mile”, în zone cu blocuri, pentru că bicicletele sunt dificil de ținut în apartament.”, anunța primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, la finalul lunii august 2022.

Fiecare dintre cele 4 parcări de reședință pentru biciclete dispune de 25 de locuri. Accesul este securizat, se face cu cartele, iar parcările sunt supravegheate video. Parcările sunt amplasate pe Strada Vintilă Mihăilescu nr. 12, Aleea Râmnicel nr. 2, Strada Ghirlandei nr. 50 și Bulevardul 1 Mai nr. 26. Tariful pentru un loc de parcare pentru bicicletă este de 100 de lei pe an.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă