Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cât te costă un credit pentru energie regenerabilă obținută cu panouri solare

Libra Internet Bank anunță lansarea Creditului Solar, produsul bancar prin care persoanele fizice pot primi până la 70.000 de lei finanțare pentru a-și achiziționa panouri solare.

Acțiunea se înscrie în strategia băncii de susținere activă a producției de energie regenerabilă din România și pune accent pe dezvoltarea locală a pieței prosumatorilor, în scopul creșterii sustenabilității consumului național de energie, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Se reduce semnificativ valoarea facturilor de electricitate

Finanțarea poate fi accesată în sucursalele băncii (până la 70.000 de lei) sau 100% online (până la 30.000 de lei), fiind destinată acoperirii cheltuielilor aferente achiziției și montajului panourilor solare. Procesul de aplicare online este unul simplu și rapid, cu semnare electronică și fără drumuri la bancă.

„Producția de energie verde este mai importantă ca oricând. Creditul Solar este soluția practică prin care sprijinim oamenii să investească în eficientizarea costurilor la energie, prin achiziția de panouri solare. Pe lângă numeroasele argumente de mediu, aceste investiții vin la pachet cu două mari avantaje: se amortizează singure și reduc semnificativ valoarea facturilor de electricitate”, a declarat Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Cum obții Creditul Solar

Potrivit băncii, pentru un credit de 30.000 lei, pe 5 ani, în rate egale lunare, cu o dobândă variabilă de 12,21%, compusă din IRCC (la 31.12.2022: 5,71%) + marja băncii de 6,5%, plătești o rată lunară de 670 lei, cu DAE 12,91%, valoarea totală de rambursat fiind 40.223 de lei. Posibilele fluctuații ale ratei de schimb valutar ar putea afecta suma care trebuie platită de consumator.

Principalele documente necesare sunt contractul de proprietate și contractul de achiziție panouri solare semnat cu furnizor specializat, mai precizează banca. Primul partener al băncii în acest proiect este Ener.ro, site specializat în panouri solare.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă