Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Platformă de soluții verzi pentru IMM-uri care asigură accesul la o rețea de companii specializate și la finanțare

Raiffeisen Bank a lansat o platformă digitală pilot, un instrument valoros menit să sprijine companiile din România în tranziția către o economie verde. Prima etapă de dezvoltare a platformei, disponibilă AICI, este gândită să ofere soluții IMM-urilor pentru reducerea costurilor, în contextul creșterii prețurilor de energie electrică.

Instalarea de sisteme fotovoltaice este o soluție la îndemână, iar platforma asigură accesul la o rețea de parteneri specializați și la finanțarea oferită de Raiffeisen Bank. De asemenea, cei interesați să afle mai multe detalii despre beneficiile energiei verzi găsesc în platformă o serie de articole și testimoniale, precum și știri cu cele mai noi informații din domeniu. IMM-urile au astfel acces la un ghid complet – de la evaluarea nevoilor lor, înțelegerea întregului context, a oportunităților din piața de energie la managementul proiectului, finanțarea lui, instalarea și apoi, întreținerea echipamentelor.

Platforma se adresează companiilor mici și mijlocii care au calitatea de prosumator (energia regenerabilă produsă de echipamentele achiziționate este de până la 100kW putere instalată și este destinată consumului propriu). Soluțiile verzi pentru IMM-uri sunt puse la dispoziție prin intermediul unei platforme dezvoltată în cooperare cu Creative Dock Austria, o companie europeană de tehnologie cu sediul în Viena. Creative Dock Austria face parte din Creative Dock Group, cu sediul în Praga, Republica Cehă.

În studiile calitative și cantitative, făcute de Creative Dock împreună cu Raiffeisen Bank, 56% dintre respondenți s-au declarat interesați de sistemele fotovoltaice și au asociat spontan o astfel de alegere cu sustenabilitatea, optimizarea costurilor și eficiența pe termen lung. În viitor alte subiecte din domeniul sustenabilității își vor găsi locul pe această platformă, cum ar fi: echipamente pentru eficiența energetică, modernizarea clădirilor, mobilitatea electrică etc.

“Deși clienților noștri IMM le este mai aproape decât credem subiectul economiei verzi, tranziția la afaceri sustenabile nu e deloc ușoară în practică, deorece le lipsesc timpul și resursele necesare pentru a reuni toți actorii sau pentru a obține finanțare pentru echipamente sau pur și simplu, soluțiile potrivite. Noi ne-am dorit să punem la un loc tot ce au nevoie clienții pentru a le face tranziția ușoară și am creat acest spatiu virtual unic pentru soluții verzi, cu o componentă de finanțare cu multe avantaje din punct de vedere preț, garanții și termen. Vom continua să dezvoltăm platforma adăugând și alte instrumente utile pe baza opiniilor și nevoilor clienților noștri”, a declarat Raluca Nicolescu, director executiv IMM la Raiffeisen Bank.

„Misiunea noastră a fost să dezvoltăm pentru Raiffeisen Bank International o platformă în care IMM-urile pot obține acces usor la informații relevante și de încredere despre sistemele fotovoltaice. Pe platformă, IMM-urile se pot conecta direct cu experți, parteneri și, cel mai important, beneficiază de condiții de finanțare favorabile pentru împrumuturile verzi.” a spus Igor Prerovsky, CEO Creative Dock Austria.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă