Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

OTP Bank susține ecologizarea râului Jiu, într-un parteneriat cu Asociația Ape fără Plastic

OTP Bank România sprijină activ Asociația Ape fără Plastic în misiunea ei de a nu permite deșeurilor plutitoare din plastic, metal sau sticlă să ajungă din Jiu în Dunăre. În cadrul acestui parteneriat, voluntarii OTP Bank au participat vineri, 7 octombrie, la o acțiune de ecologizare a râului Jiu, care este una dintre principalele surse de alimentare cu apă potabilă a municipiului Craiova.

Aproximativ 400 de kilograme de deșeuri, reprezentând 26 de saci, au fost scoase din Jiu în perimetrul Barajului Ișalniță. Acțiunea a fost organizată de Asociația Ape fără Plastic cu echipamente de intervenție din dotare. La aceasta au participat 22 de angajați dintre care 4 provin din Sucursala OTP Bank Craiova, iar ceilalți 18 din sediul central, parcurgând astfel o distanță de 240 km pentru această acțiune. Aflați în ambarcațiunile puse la dispoziție de asociație, voluntarii au ”pescuit” obiecte din plastic, cum ar fi pet-uri, recipiente pentru cosmetice, sau jucării.

Mara Cristea a mobilizat și lucrat cot la cot cu voluntarii

”Fiecare deșeu necesită muncă în echipă: conducătorul de ambarcațiune, o persoană care extrage pet-ul cu cleștele, o persoană care creează acces pentru pet-ul prins în clește prin tufele aspre și încâlcite și o persoană care îl aruncă în sacul potrivit categoriei din care face parte pentru a fi reciclat ulterior. Așadar, un singur pet presupune voință, efort și uneori chiar și zgârieturi din cauza vegetației stufoase de la marginea râului.

Aceasta este însă doar acțiunea corectivă. Mai importantă pentru ecologizare este însă atitudinea preventivă, adică aruncarea deșeurilor în spații special amenajate, nu în natură. Cred că, odată cu această acțiune, fiecare dintre noi va privi altfel, mai responsabil plasticul pe care-l folosim. Aceasta este doar una din seria de acțiuni pentru protejarea mediului pe care plănuim să le facem”, a declarat Mara Cristea, Director general adjunct, Divizia Finanţe şi Planificare, în cadrul OTP Bank România.

În noiembrie urmează o nouă acțiune de curățare

”Trebuie să recunosc că am admirat determinarea voluntarilor OTP Bank de a strânge plasticul manual, din zone foarte greu accesibile. Suntem recunoscători pentru fiecare voluntar care participă la acțiunile noastre și ne-am bucura ca, în timp, numărul acestora să crească. Această muncă, din păcate, nu se termină niciodată. În fiecare an, avem aproximativ 20 de astfel de acțiuni, în urma cărora strângem tone de deșeuri”, a precizat și Dan Mirea, președinte al Asociației Ape fără Plastic.

O nouă acțiune de curățare a malurilor și albiilor Jiului la care vor participa angajați ai OTP Bank va avea loc în luna noiembrie cu scopul de a împiedica ulterior deversările de deșeuri în Dunăre. OTP Bank a inițiat și sprijinit în ultimul an proiecte interne și externe care pun accent pe educația ecologică și a ales, totodată, să acționeze atât prin curățarea de plastic, cât și prin acțiuni de revitalizare a mediului, oferind clienților mii de hârtii plantabile.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă