Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Alegerile sustenabile ale Regelui Charles al III-lea la ceremonia de încoronare

Credit foto: Michael Tubi / Shutterstock.com

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a reutilizat, în cadrul ceremoniei de încoronare de la Westminster Abbey de sâmbătă, 6 mai, articole vestimentare istorice din Colecția Regală, purtate anterior de predecesorii săi, se arată într-un comunicat de presă (detalii aici) remis de Casa Regală Britanică.

Potrivit sursei citate, Regele Charles al III-lea a îmbrăcat veșminte vechi de peste două secole, care au fost purtate inclusiv de bunicului său, Regele George al VI-lea, dar de mama sa, Regina Elisabeta a II-a, atunci când au fost încoronați.

Printre obiectele vestimentare reutilizate se numără “Colobium Sindonis” (o tunică albă din in), “Supertunica” (o haină cu mâneci lungi, confecționată din pânză de aur), Mantaua Imperială, Centura Sabiei și Mănușa de Încoronare.

Veșmintele, refolosite “în interesul sustenabilității și eficienței”

Deși se obișnuiește ca “Supertunica” și Mantaua Imperială să fie refolosite în cadrul ceremoniilor de încoronare, Majestatea Sa a decis să refolosească și “Colobium Sindonis”, Centura Sabiei și Mănușa Încoronării, purtate anterior de bunicul său, Regele George al VI-lea, “în interesul sustenabilității și eficienței”, se arată în comunicatul precizat anterior.

“Avem acest rege minunat, militant al sustenabilității și ecologist, care reutilizează un obiect în loc să comande o mănușă nouă”, a susținut Deborah Moore, directoarea executivă a atelierului Dents, care a confecționat mănușa cu broderie din aur, utilizată și la încoronarea lui George al VI-lea, în 1937, potrivit agenției Reuters (detalii aici).

Fostul prinț de Wales este recunoscut pentru principiile sale puternice, îndreptate spre protecția naturii

Fostul prinț de Wales este recunoscut pentru implicarea sa activă în problemele de mediu, fiind un promotor al durabilității și un iubitor al patrimoniului verde. De-a lungul anilor, acesta a susținut numeroase programe îndreptate protecției naturii, dar și diferitelor cauze sociale sau științifice, prin intermediul fundației sale, The Prince’s Foundation.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă