Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

În Oradea se plantează peste 2.300 de plante pentru amenajarea unor spații verzi ”autosustenabile”

Primăria municipiului Oradea demarează un nou proiect care vizează amenajarea și întreținerea unor spații verzi “autosustenabile” în mai multe zone ale orașului. Selecționarea speciilor și a mixurilor de plante, cât și schemele de plantare pentru fiecare locație în parte au fost realizate de firma Cadro Landscape Studio, sub coordonarea peisagistei Diana Codrean.

“Preocupările municipalității orădene pentru adoptarea unor soluții sustenabile în spațiul public urban sunt din ce în ce mai active, iar această nouă abordare pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș se încadrează perfect în interesele autorității locale”, se precizează într-un comunicat de presă lansat pe website-ul Primăriei Oradea. 

Credit foto: Primăria Oradea

Vor fi plantate peste 2.300 de plante (perene floricole, graminee, arbuști) pe cei aproape 320 de metri pătrați de spațiu verde

“În general, aceste tipuri de amenajări necesită lucrări de mentenanță în primii doi ani de la instalare, până când plantele se stabilizează și formează un masiv vegetal. După această perioadă, lucrările de mentenanță sunt infime, “în medie de 5 minute/mp/an”, după cum specifică peisagista Diana Codrean”, informează comunicatul de presă.

Proiectul debutează cu scuarul din bulevardul Dimitrie Cantemir, în apropierea intersecției cu strada Sextil Puşcariu, unde se mai lucrează la finalizarea modernizării culoarului de mobilitate Nufărul-Cantemir.

Alegerea unui mix de plante perene prezintă numeroase avantaje

Municipalitatea orădeană scoate în evidență avantajele plantării unui mix de plante perene, printre care: 

  • durată de viață îndelungată a amenajării; 
  • îmbunătățirea structurii solului datorită sistemului radicular care se întrepătrunde și astfel contribuie la aerarea solului, factor ce ajută plantele să își ia oxigenul și apa necesară din sol;
  • necesități de fertilizare diminuate;
  • utilizarea unor cantități reduse de apă;
  • asigurarea unui decor pe toată durata anului.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă