Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Nicușor Dan: Capitala va avea un hub prin care vor fi digitalizate serviciile de management urban și mobilitate urbană

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat duminică, 10 martie, că Bucureștiul va dispune de un hub prin care vor fi digitalizate serviciile de management urban și mobilitate urbană

“Vom avea propriile platforme digitale, care vor fi corelate cu platforma națională – Observatorul Teritorial Național”, a transmis edilul, prin intermediul unei postări pe Facebook. “Pentru acest proiect, am semnat anul trecut cu Ministerul Dezvoltării un contract de finanțare, prin PNRR (Programul Național de Redresare și Reziliență, n.r.), de 5.858.013 lei”, a mai adăugat acesta. 

Proiectul va fi realizat prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), în baza unui protocol încheiat cu municipalitatea, aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Care vor fi funcțiile hub-ului? 

Hub-ul va asigura supravegherea și coordonarea integrată a aspectelor referitoare la îmbunătățirea mobilității urbane, dar și a celor legate de calitatea vieții și a aerului.

În postarea sa, Nicușor Dan a numit, concret, funcțiile pe care hub-ul le va îndeplini: 

  • Actualizarea bazei de date urbane a Municipiului București;
  • Realizarea unei platforme de date deschise în domeniul mobilității urbane și urbanismului;
  • Dezvoltarea unei platforme pentru comunicarea cu cetățenii și formarea inițiativelor;
  • Crearea unei platforme de servicii publice urbanistice.

Totodată, Observatorul Teritorial va integra informațiile cuprinse în documentațiile de amenajarea teritoriului și urbanism, cu accent pe planurile urbanistice generale și PUZ-uri, având scopul de “a sprijini autoritățile și toți factorii interesați în fundamentarea deciziilor legate de planificare teritorială”.

Credit foto: Facebook / Nicușor Dan
Total
0
Shares
Pe aceeași temă