Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Timișoara: Parcul din zona Lunei este gata, la 15 ani de când a fost inaugurat ultimul parc nou din oraș. Proiectul a fost propus de cetățeni în campania de bugetare participativă.

Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara, anunță faptul că lucrările de amenajare ale unui nou parc în zona Lunei au ajuns la final. Astfel, un teren de 5.000 de metri pătrați folosit în trecut ca parcare improvizată și rampă de deșeuri a fost transformat într-un spațiu verde, la propunerea cetățenilor din zonă.

”Peste 120 de arbori și 3.000 de plante îmbogățesc zona. Tot mobilierul e din materiale naturale. Parte din  alei păstrează direcțiile existente, folosite de cei din zonă. Am integrat în noul parc și copacul din Parcul Catedralei pe care acum câteva săptămâni echipele de la spații verzi l-au tăiat pentru că murise. Acum, din lemnul lui sunt locuri de stat și elemente decorative.

Le mulțumesc pentru spirit civic timișorenilor care stau aici în zonă și care au venit cu propunerea de parc la campania de bugetare participativă și au mobilizat comunitatea să le voteze proiectul.”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

Noul parc este rezultatul unei campanii de bugetare participativă

Important de precizat este faptul că parcul este rezultatul unei colaborări între comunitate și administrație. 

Proiectul este realizat cu finanțare de la bugetul local, prin campania de bugetare participativă din 2023. Managerii de cartier au lucrat îndeaproape cu locuitorii din zonă pentru a identifica nevoile existente, spune primăria. Astfel, cetățenii din Zona Lunei s-au mobilizat exemplar și au reușit să obțină multe voturi pentru transformarea unui teren de aproape 5000 de metri pătrați în parc.

Parcul a fost realizat cu materiale naturale, printre care și unul dintre platanii îndepărtați recent din Parcul Catedralei, din motive de siguranță. Arborele a fost folosit pentru amenajarea de locuri de odihnă și a unor elemente decorative.

Au fost plantați 121 de arbori și 2900 de arbuști și plante perene. A fost instalat mobilierul urban din lemn și în această săptămână ajung și se montează coșurile de gunoi, mai precizează administrația.

Conceptul de amenajare este conturat în jurul ideii de fazele Lunii, realizat prin linii circulare, cu rondouri și alei care vor păstra direcțiile existente, folosite de locuitorii din zonă.

Ultimul parc nou din Timișoara a fost Parcul Uzinei, inaugurat în 2009.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă