Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Compania românească Allview lansează CityZEN, o mașină electrică de oraș, cu autonomie de până la 170 de kilometri. Modelul poate fi condus de la vârsta de 16 ani.

Allview, brandul românesc din domeniul electrocasnicelor, a anunțat lansarea modelului CityZEN, o mașină electrică special concepută pentru traficul urban și scurte deplasări extraurbane, ce poate fi condusă de la vârsta de 16 ani, se arată într-un comunicat al companiei.

Noul model va fi disponibil la un preț de vânzare de 7.990 de euro (TVA inclus), valabil cu programul Rabla Plus, în condițiile menținerii valorii voucherului oferit în 2023. 

Potrivit comunicatului, modelele CityZEN beneficiază de 5 ani garanție pentru baterie (în limita a 80.000 de kilometri), respectiv 2 ani sau 50.000 de kilometri pentru restul mașinii. 

Volumul portbagajului – 816 litri – ideal pentru servicii de curierat la comandă

După cum informează comunicatul menționat anterior, modelul CityZEN pune la dispoziție o gamă complexă de echipamente și tehnologii care asigură un nivel înalt de confort și siguranță:

  • singurul sistem de camere din piață, cu vedere panoramică 360°, din categoria sa de preț;
  • sistem de infotainment cu două ecrane color de 10.25″ fiecare;
  • comenzi pe volan (audio, volum, butoane preluare / închidere apel);
  • airbag șofer și caroserie cu întărituri din oțel;
  • sistem detectare presiune pneuri;
  • selector de viteze cu treaptă SPORT;
  • portbagaj voluminos de 816 litri, ideal pentru serviciile de curierat la comandă;
  • închidere centralizată cu telecomandă pe cheie;
  • oglinzi retrovizoare electrice;
  •  închiderea și deschiderea geamurilor din telecomandă.

Distanțele zilnice parcurse în majoritatea țărilor variază între 40 și 60 km 

Conform Goldman Sachs – “Journal of Modern Power Systems and Clean Energy”, distanțele zilnice parcurse în majoritatea țărilor variază în medie între 40 și 60 de kilometri. 

Astfel, cu un consum de 8 kW/100km și o autonomie de până la 170 de kilometri WLTP (standard global pentru testarea emisiilor și a consumului de combustibil al vehiculelor, n.r.) în ciclu urban, CityZEN poate acoperi cu ușurință aceste distanțe, indiferent de traseul clientului.

Decizia de a deschide o nouă linie de business este un pas firesc în dezvoltarea businessului nostru. În cei peste 20 de ani de activitate, compania s-a reinventat și adaptat continuu la tendințele globale, pentru a rămâne alături de clienți și pentru a le oferi soluții accesibile.”, a declarat Lucian Peticilă, CEO Allview. 

Datorită istoriei companiei și a sinergiilor dintre diferitele activități, mărci specializate și competențe, credem că avem know-how-ul necesar pentru a avea un impact pe piața de e-mobility” a mai transmis acesta. 

Compania intenționează să lanseze cel puțin încă două modele electrice în 2024, inclusiv un mini SUV, pentru a acomoda mai multe tipuri de nevoi.

via Allview

Credit foto: Allview AUTO / Facebook
Total
0
Shares
Pe aceeași temă