Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Asociațiile MaiMultVerde și Împreună pentru Chilia au lansat proiectul „Chilia Verde”

Pe 15 aprilie, asociațiile MaiMultVerde și Împreună pentru Chilia au dat startul activităților dedicate protecției mediului în satul Chilia Veche. Peste 50 de localnici au participat vineri la o amplă campanie de igienizare la nivel local, urmată de proiecția filmului documentar „Stăpânii apelor”.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Chilia Verde”, derulat de Asociația MaiMultVerde, în parteneriat cu Asociația Împreună pentru Chilia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Proiectul este derulat la nivel local cu sprijinul Primăriei Chilia Veche.

Delta Dunării se confruntă cu probleme de mediu cu consecințe asupra calității vieții locuitorilor săi dar și a ecosistemelor naturale, aflate în pericol. Implicarea comunității locale și mai ales a tinerilor în procesul decizional local este vitală. Dar pentru a putea să caute soluții, locuitorii au nevoie de cunoștințe teoretice și practice în domeniul mediului și activismului.

Proiectul „Chilia Verde”, derulat în perioada februarie 2022- martie 2023, are o latură educațională și de implicare civică și urmărește soluționare unor probleme de mediu prin implicarea comunității locale.

Astfel, în perioada următoare, partenerul local va organiza o cercetare legată de percepția locuitorilor față de problemele de mediu, precum și disponibilitatea lor de a se implica în rezolvarea acestora. Pe baza cercetării, echipa va realiza un suport de curs cu noțiuni de protecția mediului și de activare comunitară. 15 locuitori vor fi instruiți, iar unul dintre ei va fi angajat în cadrul proiectului.

Totodată, va fi realizat un plan de activare comunitară care va beneficia de un buget de 5.000 de Euro pentru implementarea soluțiilor de mediu identificate de localnici, cu sprijinul organizatorului comunitar.

În cadrul proiectului vor fi realizate și 10 proiecții de film documentar de mediu, urmate de dezbateri alături de echipa de proiect. Acestea vor fi primele proiecții de film organizate în comuna Chilia Veche.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă