Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Lufthansa investește într-un combustibil sustenabil pentru aviație, fabricat din reziduuri biogene

Compania aeriană Lufthansa și producătorul de soluții chimice HCS Group au anunțat un parteneriat în vederea producerii și furnizării de combustibil sustenabil pentru aviație (Sustainable Aviation Fuel – SAF), începând cu anul 2026.

Cele două entități au semnat o scrisoare de intenție, astfel încât HCS Group va putea furniza pentru Lufthansa combustibil durabil, produs cu ajutorul tehnologiei Alcohol-to-Jet (AtJ). Această tehnică transformă reziduurile biogene din agricultură și silvicultură într-un amestec alternativ de combustibil, care va putea fi folosit pentru avioane.

SAF-ul va fi produs la unitatea HCS Group din orașul SpeyerGermania – filiala Haltermann Carless. Unitatea de producție este situată favorabil din punct de vedere logistic, în apropierea hub-ului din Frankfurt al Grupului Lufthansa.

Cu un volum inițial de producție estimat la 60.000 de tone pe an, compania chimică își propune să devină primul producător pe scară largă de SAF biogenic din Germania.

SAF poate fi cheia pentru zboruri mai sustenabile și, prin urmare, pentru decarbonizarea aviației

Sustainable Aviation Fuel (SAF) este termenul folosit pentru toți combustibilii destinați aviației care sunt produși fără a utiliza materii prime fosile, cum ar fi țițeiul, și care îndeplinesc criteriile de durabilitate. Există diferite procedee prin care se poate produce SAF – atât cu materii prime biogene, cât și nebiogene. 

Actualul SAF este produs în principal din materiale reziduale biogene, precum uleiul de gătit uzat. Soluția utilizată de aeronave este amestecată cu kerosen convențional înainte de a fi transportată la aeroport. Rata maximă de amestecare a SAF, permisă în conformitate cu specificațiile pentru combustibil, este în prezent de 50%

Grupul Lufthansa anunță că și-a stabilit obiective ambițioase de protecție a climei

Prin intermediul unui comunicat recent, Grupul Lufthansa anunță că și-a stabilit obiective ambițioase de protecție a climei și își propune să atingă o amprentă neutră din perspectiva emisiilor de CO2 până în 2050. De asemenea, până în 2030, operatorul aerian dorește să-și reducă la jumătate emisiile nete de CO2 față de 2019, prin măsuri de reducere și compensare. 

După cum se arată în comunicatul menționat anterior, pentru o protecție eficientă a mediului, Grupul Lufthansa se concentrează în special pe modernizarea accelerată a flotei, utilizarea SAF și optimizarea continuă a operațiunilor de zbor. Totodată, compania oferă călătorilor săi privați și clienților corporativi posibilitatea unui zbor sau transport de mărfuri mai sustenabil. În plus, Grupul Lufthansa sprijină activ cercetarea climatică și meteorologică globală de mulți ani, conform sursei citate. 

Grupul Lufthansa este unul dintre cei mai mari clienți SAF la nivel global, iar compania a declarat că se așteaptă să investească până la 250 de milioane de dolari în achiziția de combustibil durabil pentru aviație în următorii ani.

via Lufthansa Group

Credit foto: Lufthansa Group

Total
0
Shares
Pe aceeași temă