Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Angajații români își doresc spații de lucru moderne, cu parcuri și zone verzi

O cercetare recentă, inițiată de Genesis Property (dezvoltator de clădiri de birouri clasa A), arată faptul că angajații români sunt tot mai interesați de ideea unor spații de lucru moderne, care să includă, printre altele, ansambluri de parcuri și zone “verzi”. Totodată, românii își doresc “un echilibru între viața personală și profesională”, cu “mai puțin timp în trafic” și “mai mult timp alături de familie”.

Pentru peste 6 din 10 respondenți la sondaj (62%), campusul pentru stilul de viață al viitorului ar trebui să aibă parcuri și zone verzi, în timp ce pentru 4 din 10 respondenți (aproape 40%), prioritatea constă în accesul facil la restaurante și cafenele.

Echilibrul între viața profesională și cea personală, esențial

Peste 87% dintre persoanele chestionate consideră că un parc de birouri care oferă opțiuni de petrecere a timpului liber ar putea contribui la un mai bun echilibru între viața profesională și cea personală. În același timp, mai mult de 8 din 10 respondenți sunt de părere că un astfel de concept ar contribui semnificativ la economisirea timpului.

Conceptele moderne ce îmbină lucrul cu viața urbană și oferă acces facil la spații de co-working, co-living, socializare și stare de bine ar aduce mai mult echilibru între viața profesională și cea personală pentru aproape 26% dintre respondenți, mai puțin timp petrecut în trafic (21%) și mai mult timp alături de prieteni și familie (12,6%).

În plus, conform sondajului Genesis Property, peste jumătate din respondenți consideră că proiectele moderne de lucru și viață urbană ar trebui realizate, în egală măsură, de autoritățile locale și de companiile private.

Sondajul Genesis Property privind “Campusul viitorului” a fost desfășurat, la nivel național, în octombrie 2022 prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.031 de utilizatori de internet din România. Circa 58% dintre participanți sunt bărbați, aproape 72% au vârsta cuprinsă între 20 și 45 de ani, iar peste 42% au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

“Conceptul poate ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului”

“Conceptul de campus al viitorului este benefic pentru angajați și pentru locuitori, prin propria sa natură: proiecte compacte, care pot fi traversate rapid pe jos. Vorbim despre zone în care oamenii pot accesa cu ușurință serviciile și facilitățile de care au nevoie, într-o plimbare de doar câteva minute.

Acestea pot îmbunătăți calitatea vieții prin reducerea dependenței de mașini și creșterea oportunităților de activitate fizică, interacțiune socială, integrare reală într-o comunitate și acces rapid la produsele și serviciile necesare vieții de zi cu zi. În plus, conceptul poate ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului”, este de părere Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property, potrivit unui comunicat de presă remis de dezvoltator.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă