Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Ford a prezentat E-Transit Courier, primul vehicul complet electric care va fi produs în România

Joi, 6 aprilie, producătorul auto Ford a prezentat noul E-Transit Courier, un vehicul comercial complet electric care va fi produs în România, la uzina Ford Otosan din Craiova, începând cu anul 2024. 

Potrivit unui comunicat de presă remis de fabricantul auto, furgoneta compactă E-Transit Courier face parte din divizia electrică “Ford Pro” și sprijină planul global al gigantului auto american de a-și electrifica gama de autovehicule, în care a investit peste 50 de miliarde de dolari.

“Performanță fără compromisuri a vehiculelor electrice”

“E-Transit Courier avansează segmentul din care face parte la nivelul de performanță fără compromisuri a vehiculelor electrice, cu o capacitate de încărcare mai mare și suport digital cu o conectivitate de top”, a declarat Hans Schep, director general Ford Pro, Europa, conform sursei citate.

Ford E-Transit Courier. Credit foto: Ford Media Center

Sistemul de propulsie complet electric al E-Transit Courier a fost proiectat pentru a oferi clienților o experiență de condus performantă, incluzând un motor puternic de 100 kW și opțiunea de conducere cu o singură pedală (one-pedal driving). Detalii complete cu privire la performanțele și autonomia acestui model vor fi confirmate la o dată ulterioară, se arată în comunicatul de presă.

La încărcare rapidă (DC), bateria ajunge de la 10% la 80% în 35 de minute 

Producătorul american se așteaptă ca E-Transit Courier să fie popular printre clienții care încarcă în locațiile proprii. Viteza de încărcare la AC este de 11 kW, iar o încărcare completă necesită circa 6 ore. În plus, Ford informează că încărcarea poate fi programată să înceapă în funcție de preferința de timp a clientului, folosind ecranul tactil din vehicul.

E-Transit Courier oferă, de asemenea, o capacitate de încărcare rapidă (DC) de până la 100 kW. Sistemul este capabil să adauge 87 de kilometri de autonomie în 10 minute de încărcare rapidă și să încarce bateria de la 10% la 80% în mai puțin de 35 de minute. E-Transit Courier oferă un an de acces gratuit la rețeaua de încărcare Blue Oval, care urmează să includă 500.000 de puncte publice de încărcare până în 2024.

Sistemul Plug and Charge le permite proprietarilor de E-Transit Courier să conecteze pur şi simplu furgoneta la staţiile de încărcare din rețeaua Blue Oval şi să plece, conexiunea, autentificarea şi plata fiind automate. Încărcarea începe automat şi un rezumat al facturii este trimis proprietarului la terminarea încărcării. 

Design complet nou, capacitate de încărcare crescută 

Designul complet nou al caroseriei E-Transit Courier oferă o capacitate de încărcare crescută în toate dimensiunile. Volumul total al încărcăturii este acum de 2,9 m3, cu 25% mai mult decât în cazul modelului anterior, iar în acest spațiu pot fi depozitați 2 europaleți. Acest lucru poate fi sporit și mai mult folosind noua funcție de separare a compartimentelor, care permite clienților să transporte materiale precum scânduri sau țevi cu lungimea de peste 2,6 metri. Sarcina utilă maximă pentru modelul complet electric este de 700 kg, cu o greutate maximă de remorcare de 750 kg

Ford E-Transit Courier. Credit foto: Ford Media Center

E-Transit Courier ajută companiile să iasă în evidență, cu un design exterior îndrăzneț și distinctiv și un interior spațios și practic, conceput în funcție de nevoile utilizatorilor de furgonete compacte. Noul model oferă un pachet de echipare standard foarte cuprinzător, care include caracteristici unice ale habitaclului, pentru a îmbunătăți spațiul pentru picioare și vizibilitatea pentru șofer, precum și pornirea prin buton și un sistem electronic de frână de mână. În plus, compatibilitatea wireless Android Auto și Apple CarPlay este standard.

Pachetul “office” inovator include o suprafață de lucru pentru șofer

Panoul de instrumente  “Digiboard” conține un ecran tactil central de 12 inchi care rulează cu cel mai recent sistem SYNC 4 de la Ford. Totodată, navigația pe bază de abonament poate crește productivitatea și poate reduce volumul de muncă al șoferului cu actualizări despre trafic, parcare, încărcare și pericole de pe traseu. În plus, un pachet “office” inovator, unic în clasă, include o suprafață de lucru plană pliabilă și iluminare pentru a face mai ușoare și mai confortabile acțiunile de utilizare a unui laptop, completare a documentelor sau o pauză în cabină.

Modelul Transit Courier cu motorizări pe benzină sau diesel poate fi comandat începând cu această vară

Noul E-Transit Courier își va face debutul public la Salonul de vehicule comerciale din Birmingham, Marea Britanie, în perioada 18-20 aprilie, și este programat să intre în producție mai târziu în 2024. Clienții vor putea comanda modele de Transit Courier cu motorizări pe benzină sau diesel începând cu această vară, pentru livrare până la sfârșitul anului.

via Ford

Total
0
Shares
Pe aceeași temă