Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

BMW va produce exclusiv mașini electrice la uzina din München, începând cu 2027. Investiție de 650 de milioane de euro pentru modernizarea locației. 

Emblematica fabrică BMW din München, Germania, va trece exclusiv la producția de vehicule electrice, la sfârșitul anului 2027, conform unui comunicat recent al producătorului german.

Grupul auto bavarez va investi 650 de milioane de euro pentru modernizarea uzinei istorice, pe care o va transforma într-o unitate destinată electromobilității. Planurile includ patru clădiri, inclusiv o nouă linie de asamblare a automobilelor, cu zone logistice și o secție nouă de caroserii.

Cu o activitate de peste 100 de ani, fabrica BMW din München a fost dedicată inițial producerii de motoare pentru aeronave. Din 1952, în această locație a început producția de automobile, care a debutat cu modelul BMW 501.

BMW pregătește producția unui nou model electric: Neue Klasse

În prezent, la uzina din München se produc aproximativ 1.000 de mașini zilnic, inclusiv modelele BMW Seria 3 și BMW i4. Începând cu anul 2026, uzina va demara producția viitorului model electric al mărcii, un sedan numit “Neue Klasse”. La sfârșitul lui 2027, această unitate bavareză va deveni prima din rețeaua de producție a BMW Group dedicată exclusiv asamblării mașinilor electrice.

Neue Klasse va intra în producție inițial în anul 2025, la o nouă fabrică din Debrecen, Ungaria. Ulterior, este planificat ca automobilele Neue Klasse să fie construite și în uzine din China și Mexic, în decursul acestui deceniu.

Noul BMW Neue Klasse. Sursă foto: BMW Group

“München este sufletul BMW. Fabrica din München este inovatoare și adaptabilă. La fel ca în anii 1960, o Neue Klasse pune din nou bazele pe care uzina noastră se reinventează. Faptul că această transformare vastă are loc în același timp în care aproximativ 1.000 de automobile pe zi sunt fabricate în prezent este o practică obișnuită în München și este posibilă datorită performanței remarcabile a tuturor angajaților noștri. Suntem încântați să ghidăm uzina din München către un viitor integral electric – începând cu sedanul Neue Klasse”, a transmis Peter Weber, directorul uzinei BMW Group München, așa cum se arată în sursa citată.

via BMW Group

Total
0
Shares
Pe aceeași temă