Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Proiecte pentru eficientizarea energetică a încă 5 clădiri publice din Sibiu

După ce săptămâna trecută Primăria Sibiu a depus primele două proiecte pentru obținerea finanțării prin PNRR pentru școala nr. 25 și grădinița Elefănțelul Curios, într-o ședință extraordinară organizată vineri, 8 aprilie, Consiliul Local Sibiu a aprobat încă 5 proiecte pregătite de Primăria Sibiu pentru eficientizarea energetică a unor clădiri publice, se arată într-un comunicat de presă remis de instituție.

“Continuăm să depunem proiecte pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Proiectele aprobate astăzi se referă la eficientizarea energetică a clădirilor în care funcționează Colegiul Octavian Goga, Liceul O. Ghibu, școala Regele Ferdinand, școala Nicolae Iorga și secția de boli infecțioase a Spitalului de Pediatrie de pe strada Transilvaniei. În total, valoarea estimată a acestor investiții este de 46,5 milioane de lei, adică aproximativ 9,4 milioane de euro”, a precizat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Principalele lucrări prevăzute a fi executate în cadrul acestor proiecte, la fiecare dintre aceste clădiri, în funcție de necesități:
• Termoizolarea pereților și a planșeelor, precum și izolarea soclului
• Înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie tip termopan, eficientă energetic
• Montarea de panouri solare fotovoltaice care să producă energie electrică pentru iluminat și consumul auxiliar din centrala termică
• Modernizarea instalației de energie termică prin instalarea de pompe aer-apă; acestea pot fi utilizate și pentru răcirea spațiilor pe timpul verii
• Modernizarea sistemului de iluminat prin montarea de corpuri de iluminat cu LED, comandat de senzori de prezență care reglează intensitatea luminoasă.
• Montarea de robineți temporizați sau senzori de mișcare pentru reducerea risipei de apă caldă.
• Realizarea unui sistem de ventilație a spațiului aferent sălilor de clasă, prin montarea în fiecare sală a unor ventilatoare, cu recuperator de căldură.
• Montarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului de utilități, dar și de reducere a acestuia pentru eficiență și economie

În cazul fiecărei clădiri se vor amenaja și 1-2 stații de încărcare a autovehiculelor electrice. Printre rezultatele estimate în urma implementării proiectelor se numără reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire cu cel puțin 50%, precum și reducerea consumului de energie și a emisiilor de CO2 cu cel puțin 30%.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă