Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum arată un business sustenabil: Atelierul de Pânză realizează accesorii eco-friendly și oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități

Atelierul de Pânză este una dintre întreprinderile sociale ale asociației Viitor Plus. Aceasta confecționează accesorii reutilizabile, menite să ajute oamenii să fie mai prietenoși cu mediul. Astfel, ei își doresc să diminueze consumul de pungi de plastic şi să ofere consumatorilor o alternativă la acestea – șacoșele din pânză si chiar sacoșele realizate din bumbac reciclat.

Din punct de vedere social, Atelierul de Pânză oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități. Dacă în România șomajul în rândul persoanelor cu dizabilități este de aproape 90%, în întreprinderea socială ponderea angajaților cu dizabilități depășește 50%. Toate produsele sunt cusute în București, în cadrul unei unități protejate autorizate.

Ce produse confecționează Atelierul de Pânză?

Atelierul de Pânză confecționează acesorii reutilizabile sustenabile. Printre acestea se regăsesc: traiste din bumbac 100% (netratat, nevopsit și neînălbit) cu diferite modele de grafică și mesaje motivaționale, produse din bumbac reciclat și accesorii Puzzletex, realizate din materiale textile reutilizabile (borsete, ghiozdane, genți tip Lunch, penare, huse laptop/tabletă, șorțuri de bucătărie etc.). Toate produsele sunt disponibile și pot fi comandate online AICI.

Pe lângă faptul că puteți alege produse sustenabile, iată încă o veste bună: luna aceasta, la comenzile plasate pe site puteți aplica codul de discount „IULIE20” și veți beneficia astfel de 20% reducere la fiecare comandă.

Despre Viitor Plus

Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 16 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Recicleta, Harta Reciclării, Eco Provocarea și Biroul Eco. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă