Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

La Brașov va fi amenajat primul complex dedicat sporturilor urbane: Skatepark, BMX park și Roller park

Prin intermediul unui comunicat recent, Primăria Brașov a anunțat că marți, 7 noiembrie, a fost semnat contractul pentru elaborarea proiectului tehnic și a execuției lucrărilor privind amenajarea primului complex dedicat sporturilor urbane din oraș,  “Skatepark, BMX Park, Roller Park”, în zona pasajului Fartec. 

Proiectul presupune construirea a 3 parcuri tematice, pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, care vor include zone destinate tuturor grupelor de vârstă, cu elemente specifice fiecăruia dintre cele 3 sporturi urbane.  

După cum informează municipalitatea brașoveană, durata de implementare a proiectului este de 18 luni, din care 4 luni proiectarea și 14 luni execuția lucrărilor, iar valoarea achiziției este de 9.968.445,4 lei (fără TVA).

Ce amenajări vor fi realizate? 

  • Pump Track

Parcul de tip Pump Track va fi amenajat sub capătul de sud al pasajelor ce continuă Bulevardul Griviței, pe o suprafață de circa 825 de metri pătrați. Modelul de circuit al proiectului, des întâlnit printre practicanții sporturilor urbane, este caracterizat de o serie de denivelări la nivelul suprafeței orizontale, realizate atât din asfalt, cât și din beton. 

Potrivit sursei citate, la nivel de dotări, proiectul propune construirea unei tribune, cu scopul de a oferi o imagine de la înălțime asupra circuitului, amplasarea unui food truck și a unei serii de mobilier specific spațiilor publice de reprezentare (potențiale concerte mici, festivaluri cu diferite tematici), grup sanitar și cișmea. În plus, spațiul va fi dotat cu un sistem integrat de supraveghere video și conexiune Wi-Fi la internet.

Zona de Pump Track. (Credit foto: Primăria Brașov)
  • Jump Park

Parcul sportiv de tip Jump Park va fi plasat sub capătul de nord al pasajelor ce continuă Bulevardul Griviței și se va întinde pe un spațiu de aproximativ 1085 de metri pătrați. Suprafața acestuia va fi realizată din beton, iar integrarea în context se va face prin taluzări cu vegetație.

Totodată, și pentru acest parc s-a prevăzut o tribună care să ocupe 3 laturi ale capătului de pasaje. Zona va fi prevăzută cu food truck și mobilier specific spațiilor publice de reprezentare (potențiale concerte mici, festivaluri cu diferite tematici), la care se adaugă un grup sanitar și o cișmea. 

Pe timp de noapte, întregul circuit sportiv va fi iluminat pentru a putea extinde perioada de utilizare în condiții de maximă siguranță. 

Zona de Jump Park. (Credit foto: Primăria Brașov)
  • Street Park

Sub capătul de vest al pasajului Independenței este propusă amenajarea parcului sportiv de tip Street Park, cu o suprafață de aproximativ 1.335 de metri pătrați. Acest parc este realizat în lungul  pasajului, pe o lungime de aproape 80 de metri liniari, și oferă o multitudine de elemente specifice zonelor urbane: scări, platforme cu rampe și țevi, regăsite în mod curent și în oraș.

Dotările prevăzute sunt aceleași ca în cazul celorlalte două parcuri. 

Zona de Street Park. (Credit foto: Primăria Brașov)

via Primăria Municipiului Brașov

Total
0
Shares
Pe aceeași temă