Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

BMW va investi 600 de milioane de lire sterline pentru producția modelelor MINI electrice în Marea Britanie

BMW Group a anunțat o nouă investiție de peste 600 de milioane de lire sterline (circa 750 de milioane de dolari) în fabricile MINI din Marea Britanie, de la Oxford și Swindon, informează producătorul auto german, prin intermediul unui comunicat recent.

Investițiile vor transforma uzina MINI din Oxford într-un loc de producție pentru modele exclusiv electrice începând cu 2030.

“Oxford este și rămâne inima mărcii” / Două noi modele MINI electrice din 2026

Fabrica din Oxford a sărbătorit, anul acesta, a 110-a aniversare și a produs cu succes actualul model MINI Electric din 2019, care este complet integrat în linia de producție a modelelor convenționale (echipate cu motoare cu combustie internă).

Uzina se pregătește pentru a construi două noi modele MINI electrice din 2026: MINI Cooper 3 uși și crossoverul compact MINI Aceman. Aceleași două modele vor fi fabricate și în China, la noua fabrică din Zhangjiagang, provincia Jiangsu, iar exporturile acestor mașini vor începe în 2024.

“Dintotdeauna, MINI a fost conștient de istoria sa – Oxford este și rămâne inima mărcii. Sunt încântată de faptul că cele două noi modele MINI complet electrice – MINI Cooper și MINI Aceman – sunt, de asemenea, produse la Oxford, confirmând astfel drumul nostru către un viitor complet electric. Cererea ridicată și continuă pentru automobilele noastre fără emisii la nivel local arată deschiderea comunității globale MINI către electromobilitate, pe care vom putea să o deservim în mod optim, tot datorită uzinei din Oxford”, a declarat Stefanie Wurst, directorul mărcii MINI.

MINI accelerează spre electrificarea completă cu o nouă gamă de modele şi o reţea de producţie îmbunătăţită

Noua investiție apare în contextul anunțului făcut de BMW în anul 2021 cu privire la extinderea eforturilor companiei în combaterea schimbărilor climatice. Producătorul bavarez și-a asumat obiective ambițioase de reducere a emisiilor de dioxid de carbon cu 40% per vehicul până în 2030 și de a realiza cel puțin 50% din vânzările sale globale din vehicule electrice cu baterii până în 2030 (detalii aici).

Modelul MINI Cooper SE. Credit foto: BMW Group

În prezent, uzina MINI din Oxford produce MINI Hatch 3 uşi, MINI Hatch 5 uşi, precum şi MINI Clubman şi MINI Electric. Din 2024, fabrica va începe să producă următoarea generaţie a modelelor MINI Hatch 3 uşi şi MINI Hatch 5 uşi cu motoare termice, precum şi noul MINI Cabriolet, înainte ca din 2026 să li se alăture noile modele electrice – MINI Cooper 3 uşi şi MINI Aceman.

Pe termen mediu, anunță oficialii BMW, uzina va atinge o capacitate de producţie de aproximativ 200.000 de mașini pe an, automobilele electrice şi cele cu motorizare convențională fiind inițial construite pe aceeași linie de producţie. Din 2030, uzina din Oxford va produce exclusiv modele MINI electrice.

Premierul britanic Rishi Sunak a salutat investiția grupului BMW

După cum transmite ESG Today, investiția grupului BMW în Marea Britanie marchează o victorie și pentru guvernul Sunak, care și-a stabilit obiective pentru a deveni un centru al investițiilor durabile, dar a fost criticat pentru că nu a avut un răspuns adecvat la pachetele de măsuri privind energia curată și industria.

Alte economii importante, precum SUA și UE, au lansat programe precum Legea privind Reducerea Inflației (Inflation Reduction Act – IRA) și Planul Industrial al Pactului Verde European, pentru a atrage investiții pe scară largă. 

Grupurile de investitori au avertizat, potrivit publicației citate, că recentele semnale politice ale guvernului britanic au redus încrederea în angajamentele acestuia în ceea ce privește politicile sale în domeniul climei și au pus în pericol poziția Regatului Unit în cursa pentru investiții durabile.

Prin intermediul unei postări pe o rețea socială, premierul britanic Rishi Sunak a salutat investiția, numind-o “un vot major de încredere în sectorul nostru auto, care va susține locuri de muncă de înaltă calitate și va crește economia noastră”.

via BMW Group ESG Today 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă