Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Allen Coliban anunță construcția unui parc nou în zona Bartolomeu Nord din Brașov

Pe 30.000 m.p., administrația va amenaja un parc pe strada Lânii, cu locuri de joacă, teren pentru sport și fitness, spațiu pentru animalele de companie, amfiteatru cu scenă și alei pentru biciclete, spune un comunicat de presă remis de către Primăria Municipiului Brașov.

Viitorul parc din zona Bartolomeu – Credit foto: Primăria Brașov

Unul dintre proiectele discutate și avizate de Comisia de Circulație în ședința de joi, 19 octombrie, este cel referitor la amenajarea unui parc pe strada Lânii, vis-a-vis de Serviciul de Protecția a Plantelor, proiect aflat în faza de studiu de fezabilitate. Parcul se va amenaja pe o suprafață de 31.080 de m.p., teren aflat în proprietatea Municipiului. În aceeași zonă, primăria ia în calcul amenajarea unui al doilea parc, cu alte facilități, tot pe un teren aflat în proprietate publică.

,,Am obținut avizul de circulație pentru amenajarea primului parc din cartierul Bartolomeu Nord, o zonă în dezvoltare continuă care nu a avut niciodată o astfel de facilitate. Este vorba de un parc de 3 hectare, cu toate dotările necesare, de la zone înverzite, cu gazon și copaci, la locuri de joacă pentru cei mici, dar și pentru copii mai mari, teren pentru sport și fitness, zonă pentru animalele de companie, foișoare de recreere, cișmele, zonă de amfiteatru cu scenă pentru organizarea de evenimente, alei pentru biciclete și pietonale. Proiectul acestui parc va fi prezentat Consiliului Local spre aprobare, cel târziu, în ședința ordinară din luna noiembrie. Este nu doar primul parc amenajat vreodată în Bartolomeu Nord – Avantgarden, dar este și primul din programul nostru dedicat acestui cartier. Suntem în faza de documentații pentru un al doilea parc, în aceeași zonă, iar în Avantgarden analizăm alte două locații care ar putea deveni parcuri, dintre care unul este deja prevăzut în PUZ ca și zonă verde.”, a precizat primarul Allen Coliban. 

Conform proiectului pentru amenajarea acestui parc, zona verde va ocupa peste 22.000 de metri pătrați, care cuprinde suprafețe cu gazon, cu arbori și arbuști și cu flori perene. Pe lângă zona verde vor fi amenajate locuri de joacă pentru copii de până la 6 ani și pentru copii mai mari, teren de fitness, un teren destinat animalelor de companie, două foișoare de recreere, un amfiteatru cu scenă, care va găzdui evenimente în aer liber, cișmele, alei pentru biciclete și pietonale, toalete și locuri de parcare.  

via Primăria Brașov

Total
0
Shares
Pe aceeași temă