Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

A fost inaugurat primul campus pentru învățământ dual din România, la Oradea

Ieri, 10 septembrie, a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar în primul campus dedicat învățământului dual din România, situat în Oradea, o investiție din fonduri europene a Consiliului Județean Bihor.

Campusul de meserii reprezintă un pas important în dezvoltarea sistemului de învățământ dual, prin colaborarea între sectorul public și mediul privat în formarea profesională a elevilor în domenii precum mecanică, instalații și lucrări publice, construcții, electromecanică, electronică și automatizări și chimie industrială. Potrivit comunicatului de presă remis de către Consiliul Județean Bihor, elevii vor beneficia de o bursă lunară de minimum 400 de lei, cazare și masă gratuite și decontarea transportului.

Campusul pentru învățământ dual din Bihor se întinde pe o suprafață de 2,2 hectare și include 8 clădiri cu săli de clasă, laboratoare, ateliere pentru practică, un cămin modern pentru 146 de elevi, bibliotecă, centru pentru evaluare profesională, cabinete medicale, cantină, sală de sport, piscină și teren de sport.

Proiectul are o valoare totală de 146.183.346 lei, cu TVA, echivalentul a peste 29 de milioane de euro. Finanțarea este asigurată din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Este o bucurie nespusă pentru mine să fiu astăzi la deschiderea porților primului campus pentru învățământ dual din România, finanțat prin PNRR. A fost și primul contract de finanțare semnat dintre cele 29 pe care le-am semnat în toată România. Ceea ce se întâmplă la Oradea este un exemplu de bună practică pentru celelalte 28 de consorții duale care sunt în realizare”, a precizat Ligia Deca, ministrul Educației.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă