Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

48 de autobuze electrice BYD pentru Municipiul Bacău, după un acord cadru semnat cu New Kopel Car Import. Cum vor arăta și când vor fi livrate?

New Kopel Car Import, parte a SIXT Group Romania, a semnat cu Municipiul Bacău un Acord – Cadru pentru furnizarea a 48 de autobuze electrice de 12 m, 48 de stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă. Valoarea totală a investiției este de 145,1 milioane lei.

Lucian Viziteu, primarul Municipiului Bacău:

”Am semnat astăzi acordul cadru pentru 48 autobuze electrice, 48 stații de reîncărcare lentă și 16 stații de reîncărcare rapidă cu o valoare de 145.127.110,45 lei.

Tot astăzi am semnat primul contract subsecvent pentru prima livrare de autobuze electrice și stații de încărcare ce vizează 24 de autobuze electrice de 12 m, 24 de stații de încărcare lente și 8 stații de încărcare rapide cu o valoare de 72.563.555,34 lei!

(…)

Important de menționat este faptul că Municipiul Bacău era singurul municipiu din țară care nu era aliniat la normele europene privind serviciul de transport public și care, din acest motiv, nu putea beneficia de fonduri europene pentru achiziția de autobuze.

Primul pas a fost rezilierea contractului, al doilea a fost câștigarea finanțării prin PNRR, urmat de semnarea contractului de finanțare, elaborarea documentației de atribuire, organizarea licitației, finalizând astăzi cu semnarea contractelor.

Cel de-al doilea contract subsecvent va fi parafat după semnarea contractului de finanțare pe Programul Regional 2021-2027.

Printr-o singură procedură de licitație, am redus timpii instituționali, ajungând astfel să beneficiem cat mai rapid de întreaga flotă.”

Este cea mai importantă licitație câștigată anul acesta de compania parte din SIXT Group Romania, după cele din Constanța (20 autobuze), Buzău (9 autobuze) și Aeroportul din Cluj (un autobuz electric, special proiectat pentru servicii aeroportuare în vederea transferului pasagerilor între terminale și aeronave), ultimul fiind o premiera națională, se arată într-un comunicat remis de către New Kopel Car Import.

Imagini cu modelul autobuzelor BYD care va fi livrat în Bacău, furnizate de producător prin intermediul comunicatului de presă

Autobuzele au termen de livrare de 11 luni și sunt model BYD K9UD, din tipodimensiunea de 12 metri, cu podea complet coborâtă, capacitate de transport de 88 de pasageri (din care 35 pe scaune) și cu facilități pentru accesul persoanelor cu dizabilități. Ele sunt echipate cu sisteme de climatizare/încălzire, informare și numărare călători precum și cu echipamente de supraveghere video și gestiune/management al vehiculelor.

Autobuzele BYD K9UD au o autonomie de transport de minimum 200 de kilometri în condiții reale de trafic specifice Municipiului Bacău (vară/iarnă, încărcare la capacitate maximă) și vor fi produse în fabrica BYD din Komarom, Ungaria. 

Ce spune producătorul:

”Autobuzele electrice BYD sunt extrem de performante prin autonomia lor ridicată și prin capacitățile de încărcare, traduse prin costurile reduse de infrastructură și de încărcare, garanția extinsă a bateriilor și a sistemelor precum și performanțele eficiente ale frânării regenerative. Gama autobuzelor BYD cuprinde tipodimensiuni de la 8,7 metri, 10 metri, 12 metri, autocare de 13 metri, pana la cele articulate de 18 metri.”

Total
0
Shares
Pe aceeași temă