Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Un nou parc, destinat relaxării și sportului, a fost inaugurat la Cluj-Napoca. Cum arată Parcul 14 Iulie? 

Luni, 4 septembrie, la Cluj-Napoca a fost inaugurat Parcul 14 Iulie din cartierul Grigorescu, informează primarul Emil Boc, prin intermediul unei postări pe pagina sa personală de Facebook.  

Finalizat și deschis cu o lună înainte de termenul contractual, noul parc dispune de o suprafață totală de 4.918 metri pătrați. După cum informează edilul, pe lângă arborii existenți, au fost plantați 43 de noi arbori din speciile arțar, stejar și meri ornamentali. A fost amplasat, de asemenea, gazon cu sistem de irigat, iar sistemul de iluminat a fost modernizat cu tehnologie LED eficientă energetic.

Parcul 14 Iulie (Credit foto: Emil Boc via Facebook)

Totodată, au fost amenajate o zonă de agrement cu teren de sport cu nocturnă și o zonă de fitness, dotată cu opt aparate instalate în aer liber și două mese de ping-pong. Parcul 14 Iulie dispune și de 10 mese de șah, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, stații de încărcare pentru biciclete electrice, cișmele de apă și alte dotări. În plus, a fost instalată o toaletă ecologică cu sistem smart (plată posibilă și cu cardul, curățare automată etc.).

Valoarea totală a investiției este de 5.018.957,44 lei (cu TVA).

Cluj-Napoca – investiții în amenajarea a 25 de spații verzi și parcuri

“Acest parc este pentru toate vârstele: o invitație la mișcare, o invitație la sport în aer liber, astfel încât să avem o viață lungă și sănătoasă, de calitate. Precizez faptul că avem în lucru, în Cluj-Napoca, 25 de spații verzi și parcuri vechi sau noi, o investiție de peste 110 milioane de euro. Anul acesta am terminat Parcul Armătura, terminăm acum acest Parc 14 Iulie, iar până la sfârșitul anului se mai finalizează Parcul Feroviarilormalurile Someșului și Parcul Observator”, a declarat Emil Boc, în cadrul unei transmisiuni în direct pe Facebook.  

“Anul viitor începem lucrările la Parcul Est, un spațiu pentru biodiversitate și cel mai mare parc din Cluj, avem deja alocate 10 milioane de euro pentru prima parte a Parcului Est. De asemenea, Expo Transilvaniaparcul din Bună Ziuaparcul-pădure BorhanciCetățuia sunt proiecte care intră în fază de lucru. Aceste zone sunt absolut necesare pentru a da un minim de confort clujenilor, atât în materie de căldură – pentru a oferi umbra necesară și un spațiu răcoros, dar mai ales că poți să faci mișcare în aer liber, poți să alergi, poți să faci o plimbare, fitness în aer liber”, a mai comunicat primarul orașului Cluj-Napoca. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă