Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

George Rizica a dezvoltat Zer0, o platformă de ridesharing care revoluționează traficul rutier și reduce poluarea din marile orașe

George Rizica, un antreprenor care a lucrat timp îndelungat în industria aviației, a lansat de curând aplicația de ridesharing Zer0. Platforma disponibilă pe piața din România oferă o soluție economică și sustenabilă la poluarea urbană și la traficul cotidian. Zer0 este destinată atât călătoriilor scurte, cât și celor lungi. Aplicația este disponibilă clienților și companiilor care doresc să contribuie la un mediu mai curat.

În aplicația Zer0, șoferii care călătoresc pe distanțe scurte, de până la 60 km, își pot înscrie cursele și pot primi solicitări de la utilizatori din proximitate. Toți userii înscriși în platformă au acces la un număr nelimitat de curse interurbane, în baza unui abonament lunar de 30 de lei. Astfel, activitățile cotidiene care necesită deplasare în oraș devin mai sustenabile, mai avantajoase și mai distractive, reducând considerabil amprenta de carbon a utilizatorilor. În cazul curselor pe distanțe lungi, în afara orașului, Zer0 pune la dispoziția utilizatorilor o interfață care le permite să calculeze și prețul călătoriei, alegând, ulterior, plata numerar sau card.

Zer0, călătorie fără stres și beneficii multiple pentru useri și mediu

Traficul rutier din România generează cea mai mare poluare atmosferică, în proporție de 70%. București, Cluj-Napoca și Brașov sunt cele mai afectate orașe, poluarea fiind datorată emisiilor produse de vehiculele vechi și disel. În plus, efectele traficului sunt resimțite nu doar în mediu, ci și în starea de spirit a călătorilor. În București, cel mai aglomerat oraș din UE, pe parcursul unui an, șoferii și pasagerii petrec aproximativ 198 de ore suplimentare în trafic, echivalentul a opt zile și șase ore.

În timp ce aplicația oferă o alternativă sustenabilă care economisește resurse financiare și de timp, aceasta aduce numeroase beneficii utilizatorilor. Reducerea ambuteiajelor, a costurilor de combustibil, căutarea și achitarea locurilor de parcare și, implicit, reducerea stresului asociat cu acestea sunt doar câteva dintre avantajele pe care Zer0 le oferă.

“Conceptul de ridesharing revoluționează traficul rutier, oferind, în același timp, o soluție avantajoasă de a călători. Zer0 este singura platformă care își propune să transforme transportul interurban într-unul mai sustenabil și convenabil. Factorii decizionali care au dus la dezvoltarea și lansarea aplicației au urmărit efectele pe care milioanele de mașini din trafic le au asupra sănătății oamenilor, asupra nivelului de stres pe care îl provoacă ambuteiajele, dar și asupra mediului înconjurător, în ansamblu. Zer0 nu doar că oferă userilor o cale sigură și distractivă de a ajunge din punctul A în punctul B, ci schimbă lumea în bine. Șoferii și pasagerii se bucură de o călătorie plăcută și accesibilă, în timp ce reduc semnificativ efectele poluării atmosferice datorate traficului rutier.”, a declarat George Rizica, Fondator și CEO aplicația Zer0.

Zer0, alternativă sustenabilă de transport către locul de muncă

Aplicația Zer0 este adresată atât clienților persoane fizice, cât și companiilor care doresc să încurajeze angajații să călătorească sustenabil. Prin înscrierea flotelor companiilor în aplicație, angajații pot împărți călătoriile spre și de la birou cu alți utilizatori din apropiere, contribuind astfel la un mediu mai curat.

O astfel de abordare ajută organizațiilor să își întărească angajamentul față de mediu, completând astfel inițiativele de responsabilitate socială. “Feedback-ul primit de la reprezentanții companiilor cu care am demarat proiecte pilot a fost mai mult decât pozitiv, angajații fiind entuziasmați că pot contribui activ la un mediul mai curat și la reducerea traficului”, declară George Rizica.

Cine este George Rizica, fondator și CEO Zer0

Absolvent al Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică din cadrul ASE, George Rizica a lucrat timp îndelungat în industria aviației. În 2014 s-a alăturat companiei aeriene Blue Air, nelansată încă la acel moment, unde a ocupat poziția de Sales & Charter Manager până în 2008, ulterior deținând funcția de Director de Planning & Revenue Management, până în 2020. Până în anul 2021 a oferit consultanță în aviație, ca mai apoi să aleagă calea antreprenoriatului și să dezvolte aplicația Zer0.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă