Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Timișoara își modernizează transportul public cu bani din PNRR. Dominic Fritz: ”Este cea mai mare finanțare câștigată de Primăria Timișoara în istorie”

Municipiul Timișoara a primit o veste importantă: își va moderniza sistemul de transport public cu ajutorul unei sume importante de bani europeni, obținuți prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba, în total, despre aproximativ 75 de milioane de euro: 12,5 milioane de euro pentru 25 de troleibuze și 49 de stații de încărcare a autovehiculelor electrice și 63 de milioane de euro pentru 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie și 8 troleibuze.

”Intr-o săptămână am reușit să aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timișoara cu unele moderne și nepoluante. Cu proiectele deja în derulare și cele două câștigate acum, înlocuim întreaga flotă de transport în comun în Timișoara, în total 150 vehicule. Toate electrice.”, a explicat primarul Dominic Firtz într-o postare pe pagina sa de Facebook.

”Este cea mai mare finanțare câștigată de Primăria Timișoara în istorie”

”Dar banii europeni nu cad din cer. Ei sunt bani munciți de o infirmieră din Germania, de un șofer de autobuz din Spania sau de o învățătoare din România și ajung la noi pentru a trăi mai bine în Timișoara. Sunt o manifestare concretă a solidarității europene, ca valoare de bază a Uniunii Europene. ”, a mai spus edilul într-o altă postare pe pagina sa de Facebook.

Locuitorii Municipiului Timișoara se bucură deja de noile tramvaie Bozankaya. Credit foto: Facebook Dominic Fritz

Ce proiecte de modernizare a flotei de transport se mai desfășoară în Timișoara

Pe lângă mijloacele de transport ce vor fi achiziționate cu ajutorul banilor obținuți din PNRR, în Municipiul Timișoara se află în desfășurare alte două contracte de modernizare a flotei de transport în comun, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

  • Unul dintre acestea prevede achiziția a 21 de tramvaie noi și a fost semnat cu firma Bozankaya. Tramvaiele turcești au o lungime de 30 de metri, capacitate pentru transportul a 200 de călători – dintre care 48 pe scaune – și dispun, potrivit producătorului, de o autonomie de până la 70 de kilometri. Fiecare tramvai valorează 11,58 milioane de lei. 
  • Celălalt contract prevede achiziția a 44 de autobuze electrice de 18 metri, iar compania câștigătoare este Karsan. Cele 44 de vehicule costă 193 de milioane de lei și vin ”la pachet” cu 15 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă.

Credit foto: Facebook Dominic Fritz

Total
0
Shares
Pe aceeași temă