Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Proiect sustenabil în Sema Parc. River Development construiește o centrală fotovoltaică cu 3.000 de panouri solare

River Development, dezvoltatorul proiectelor Sema Parc și The Light, prin societatea sa de administrare a clădirilor din Sema Parc, anunță proiectul de implementare a unei centrale electrice fotovoltaice, pentru generarea de energie verde – regenerabilă și nepoluantă. Cu o investiție totală de peste 1 milion euro, proiectul are ca termen de finalizare luna mai 2023 și, pentru început, va asigura o parte din alimentarea cu energie electrică a clădirilor Paris, Berlin și Bruxelles din Sema Parc.

Strategia noastră de dezvoltare urmărește aspectul sustenabil al fiecăreia dintre funcțiunile pe care le creăm în Sema Parc, iar aceasta se reflectă în modul în care dezvoltăm toate proiectele noastre: concepute pe baza nevoilor comunității, aliniate la standardele imobiliare și la cerințele actuale ale pieței. Investiția pe care o anunțăm astăzi este un pas firesc prin care ne dorim să garantăm sănătatea, bunăstarea și să acoperim nevoile rezidenților din comunitatea din Sema Parc, prin măsuri prietenoase cu mediul în ceea ce privește consumul de energie și apă, poluarea, accesul la transportul în comun sau utilizarea terenurilor.” – declară Liviu Birău, Director General al River Development.

Sistemul va permite scăderea anuală a emisiilor de CO2 cu peste 900 de tone

Proiectul constă într-un sistem integrat format din 3 sub-centrale electrice fotovoltaice. Acestea injectează în sistem energia generată de cca. 3.000 de panouri solare, cu o putere instalată totală de 1,2 MW. Sistemul rezultat va permite scăderea anuală a emisiilor CO2 cu peste 900 de tone CO2. 

Implementarea acestui proiect de investiții pentru instalarea centralelor electrice fotovoltaice în Sema Parc va duce la asigurarea parțială a consumului de energie electrică a clădirilor Berlin, Paris și  Bruxelles, aproape 38.000 mp (GLA), dintr-o sursă ”verde”, regenerabilă și nepoluantă, așa cum este energia solară. Ne așteptăm să fim complet operaționali în luna mai a anului 2023.” – declară Lucian Grosaru, Director Executiv al Sema Parc SA, societatea de administrare a clădirilor din Sema Parc.

Proiectul se realizează în parteneriat cu SIMTEL Team, una dintre companiile cu cea mai vastă experiență în domeniul proiectare, furnizare de echipamente și instalare de centrale fotovoltaice, pionier și lider în implementarea centralelor fotovoltaice pe acoperișuri industriale în România. SIMTEL va realiza inclusiv mentenanţa corectivă și preventivă pentru acestea și echipamentele conexe.

Sema Parc dispune și de 22 de stații pentru încărcarea mașinilor electrice

Pe lângă acest proiect de investiții, începând din luna noiembrie în Sema Parc au fost date în folosință 5 stații de încărcare a vehiculelor electrice, în spații de parcare supraterane adiancente clădirilor Paris, Bruxelles și Berlin.

London și Oslo, clădiri aflate de asemenea în imediata vecinătate, sunt și ele prevăzute cu 17 stații de încărcare a vehiculelor electrice în parcarea subterană, comună celor două clădiri.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă