Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Raiffeisen Bank este prima bancă din România care lansează o soluție de calcul a amprentei de carbon

Aplicația de loializare și recompensare Raiffeisen Smart Market își diversifică serviciile prin adăugarea soluției de calcul a amprentei de carbon, unică pe piață, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

”Odată cu noua facilitate, clienții digitali ai băncii nu vor fi doar recompensați prin ofertele atractive ale băncii sau ale partenerilor săi, ci vor avea și posibilitatea să măsoare impactul tranzacțiilor lor asupra mediului. În acest fel, vor fi motivați să contribuie la un viitor sustenabil”, a precizat Vladimir Kalinov, vicepreședinte Retail la Raiffeisen Bank.

Pentru a avea acces la aplicația Smart Market, clienții persoane fizice trebuie să dețină un card Raiffeisen Bank și serviciul de mobile banking – Smart Mobile. Raiffeisen Bank este prima bancă din Romania care a lansat o soluție pentru calculul amprentei de carbon a tranzacțiilor realizate de clienți, prin intermediul aplicației Smart Market. Soluția tehnică folosită este certificată internațional de către compania de audit și consultanță financiară Deloitte.

Emisiile de carbon ale fiecărui utilizator vor fi astfel calculate pe baza tranzacțiilor făcute

Emisiile de carbon ale fiecărui utilizator vor fi astfel calculate pe baza tranzacțiilor făcute cu cardul sau prin contul lor Raiffeisen și afișate în Profilul acestora din Smart Market, pentru a-i ajuta să își cunoască și să reducă impactul asupra mediului. Mai multe detalii aici.

“Vom continua să dezvoltăm aplicația Smart Market și vom oferi clienților noștri beneficii din ce în ce mai atractive. În primul rând, vom realiza acest lucru prin extinderea rețelei de parteneri naționali și locali în toate cele 14 domenii disponibile în aplicație, precum Sănătate, Călătorii, Casa, Frumusețe, Produse/Servicii Bancare, etc. De asemenea, le vom oferi clienților noștri mecanisme de “gamification” care să le îmbunătățească experiența de utilizare a aplicației”, a adăugat Vladimir Kalinov.

De la lansarea sa, în iunie 2022, Smart Market a adunat în platformă peste 400.000 de utilizatori. Aplicația este disponibilă în App Store și Play Store pentru dispozitive cu sistemul de operare în versiunea minimum 8 Android sau minimum 13 iOS.

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, activează pe piața bancară din România de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Am încheiat anul 2022 cu o creștere a numărului de clienți activi digital. Aproximativ 1.250.000 de clienți persoane fizice utilizează lunar aplicațiile de mobile/internet banking. Banca are 4.930 de angajați, 291 de agenții, rețele extinse de ATM-uri, MFM-uri și POS-uri, în toata țara.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă