Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Primăria Municipiului București lansează platforma infoaer.pmb.ro – cetățenii pot consulta date privind calitatea aerului, înregistrate de 44 de senzori 

Primarul General al Municipiului București, Nicușor Dan, a anunțat prin intermediul paginii sale oficiale de Facebook faptul că Primăria a lansat website-ul infoaer.pmb.ro. Potrivit postării sale, acesta este primul pas al campaniei de comunicare și conștientizare în domeniul calității aerului, pe care Primăria Capitalei o lansează pentru ca bucureștenii să aibă acces în timp real la informațiile referitoare la calitatea aerului din oraș.

În cadrul noii platforme lansate de către PMB, se regăsesc informații privind strategiile, programele și proiectele pe care instituția le derulează pentru îmbunătățirea calității aerului.

Accesând website-ul infoaer.pmb.ro, cetățenii pot consulta datele înregistrate de cei 44 de senzori pentru monitorizarea calității aerului, dar și datele măsurate cu autolaboratorul PMB. Printre poluanții măsurați se numără particulele în suspensie PM10, PM2,5 și PM1, dioxidul de azot (NO2), ozonul (O3) și hidrogenul sulfurat (H2S).

Captură de ecran – harta senzorilor pentru monitorizarea calității aerului, disponibilă pe platforma PMB

Potrivit edilului Nicușor Dan, scopul acestor campanii de măsurări este de a identifica mai bine sursele de poluare, astfel încât Primăria Municipiului București să stabilească cele mai eficiente măsuri de reducere a concentrațiilor de poluanți din aer.

Senzorii au fost primiți cu titlu gratuit, în cadrul Parteneriatului pentru orașe sănătoase, prin protocolul încheiat cu Vital Strategies în anul 2022. Aceștia au fost amplasați în parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în 44 de locații din întregul oraș, la spitale și unități de învățământ. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă