Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cluj-Napoca: A fost inaugurat Parcul Zorilor, amenajat pe 1,2 hectare. Care sunt facilitățile noului spațiu verde? 

La Cluj-Napoca a fost inaugurat vineri, 1 martie, Parcul Zorilor, amenajat pe o suprafață de 1,2 hectare.

Noul spațiu verde, situat pe strada Observatorului în cartierul Zorilor, este destinat tuturor categoriilor de vârstă și cuprinde zone de promenadă și odihnă, facilități de fitness și spații de joacă pentru copii, transmite primarul Emil Boc, prin intermediul unei postări pe Facebook. De asemenea, parcul beneficiază de amenajări peisajere și de iluminat artificial, pentru a permite o utilizare extinsă pe parcursul întregii zile. 

Investiția proiectului se ridică la circa 1,6 milioane de euro

Proiectul parcului a inclus plantarea a 188 de arbori și 244 de arbuști, precum și instalarea unui sistem de irigație. 

Din întreaga suprafață a parcului, 90% este dedicată zonelor verzi, în timp ce restul cuprinde alei, piste de biciclete și amenajări specifice unui parc. Aleile sunt construite folosind materiale permeabile, care permit apei să se infiltreze în sol, având astfel un impact minim asupra mediului înconjurător, se arată într-un comunicat al Primăriei Cluj-Napoca. 

Accesul persoanelor cu dizabilități, asigurat în toate zonele parcului

Mai mult, printre facilitățile din Parcul Zorilor se mai numără: o zonă cu fântâni pavimentale, un spațiu de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah, un grup sanitar cu funcție de autocurățare, cișmele, parcare pentru biciclete, dar și un sistem de supraveghere cu camere video.

Totodată, sistemul de iluminat LED al parcului va putea fi controlat prin telegestiune, iar întreaga infrastructură tehnico-edilitară este amplasată în subteran.

via Emil Boc / FacebookPrimăria Municipiului ClujNapoca

Sursă foto: Emil Boc / Facebook

Total
0
Shares
Pe aceeași temă