Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Pactul Alianța Orașelor Verzi se va semna la Brașov. Care sunt orașele implicate? 

În cadrul Forumului Orașelor Verzi, care va avea loc în perioada 4-10 septembrie 2023 la Brașov, șase orașe din țara noastră vor semna Pactul Alianței Orașelor Verzi din România

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Brașov, acest pact este un angajament puternic al acestor orașe de a colabora pentru a facilita tranziția la neutralitate climatică.

Moderată de Grațian Mihăilescu, expert în dezvoltare urbană durabilă de la publicația UrbanizeHub, dezbaterea va aduce în prim-plan liderii orașelor de referință: Allen Coliban (Primarul Municipiului Brașov), Ciprian Ciucu (Primarul Sectorului 6, București), Radu Mihaiu (Primarul Sectorului 2, București), Constantin Toma (Primarul Municipiului Buzău), Elena Lasconi (Primarul Municipiului Câmpulung) și Mihai Gîrbaci (Primarul Orașului Darabani).

Credit foto: UrbanizeHub

Orașele românești implicate în proiect își doresc un viitor mai verde și mai durabil  

La Conferința Internațională de Politici Publice de Mediu, parte din Forumul Orașelor Verzi, în data de 5 septembrie vor avea loc: deschiderea oficială, o dezbatere cu primarii semnatari ai Alianței Orașelor Verzi din România și o sesiune de prezentare a unor soluții inovatoare pentru tranziția climatică a fostelor capitale verzi europene: Grenoble si Ljubljana.

După cum informează sursa citată, dezbaterea urmărește să exploreze proiectele inovatoare, planurile de viitor ale primarilor pentru comunitățile lor și provocările cu care se confruntă în implementarea unor soluții de dezvoltare sustenabilă.

Mai mult, pe lângă dezbatere, Forumul Orașelor Verzi va fi marcat și de semnarea Pactului Alianței Orașelor Verzi, inițiativă prin care primarii semnatari își propun să unească eforturile pentru a aduce transformări durabile în comunitățile lor.

Comunicatul menționat anterior înștiințează că UrbanizeHub este organizația care facilitează acest proces, cu scopul de a promova comunitățile urbane care își asumă o viziune de oraș verde și pentru a demonstra atât la nivel național, ministerelor de resort, dar și la nivel european, Comisiei Europene, că o parte din orașele din România doresc să atingă obiectivele Green Deal și să devină neutre din punct de vedere climatic. 

Ce declară Allen Coliban, primarul orașului care va găzdui evenimentul? 

La prima ediție a Forumului Orașelor Verzi, am fost primul oraș din Europa care a semnat ediția cu țintele revizuite ale Convenției Primarilor privind clima și energia. Ne-am angajat să reducem cu 55% emisiile de dioxid de carbon până în 2030, iar până în 2050 să atingem neutralitatea climatică

Flota de mijloace de transport electrice și hibride și parcul fotovoltaic de la Stupini care va asigura independența energetică pentru consumul public din Brașov sunt doar două exemple că luăm în serios acest angajament. Alianța Orașelor Verzi, prin care Timișoara,  ReșițaLugoj și Arad își asumă să conlucreze și să se sprijine sub toate aspectele pentru implementarea de proiecte sustenabile pentru comunitate, arată că nu suntem singurii în România care își doresc să atingă aceste obiective, a declarat edilul Allen Coliban

via Primăria Municipiului Brașov

Credit foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Total
0
Shares
Pe aceeași temă