Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Situația energetică a României, în prag de iarnă: premierul Nicolae Ciucă anunță că depozitele de gaze ale țării au depășit cota de umplere de 90%

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că vineri, 14 octombrie, depozitele de gaz ale României au depășit cota de umplere de 90%. Acesta a menționat că populația și sectorul economic vor avea la dispoziție cantitatea necesară de gaze pentru a trece cu bine peste iarnă, “indiferent de cum va fi vremea”.  

Conform datelor prezentate de premier, România are în momentul de față 2,774 miliarde de metri cubi de gaz depozitați, cu 477 de milioane în plus față de anul trecut. Capacitatea totală de stocare a României este de 3,07 miliarde de metri cubi de gaz.

Nicolae Ciucă a mai precizat că aproape jumătate din consumul zilnic mediu de gaze pe perioada iernii este asigurat din producția internă, iar restul din depozite. 

“Din cele 55 de milioane de metri cubi necesari pentru un consum zilnic mediu pe timpul iernii, aproape jumătate sunt produse intern, în mod curent, iar diferența este acoperită de cantitățile din depozite. Evaluările arată că nu există absolut nicio problemă în alimentarea cu gaze pentru populație, industrie, mediu de afaceri. Am cerut instituțiilor responsabile să continue ritmul intens de depozitare a gazelor și să gestioneze cu mare atenție cantitățile necesare pentru a trece cu bine peste această iarnă”, a susținut Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Guvernului României. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă