Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Mercedes-Benz își va construi propria rețea “globală” de încărcare a vehiculelor electrice

Producătorul auto german Mercedes-Benz a anunțat recent că intenționează să își construiască propria rețea de stații de încărcare EV “de mare putere” în America de Nord, Europa, China și “alte piețe cheie”. Până la sfârșitul deceniului, este de așteptat ca rețeaua să includă peste 10.000 stații în întreaga lume.

Potrivit unui comunicat de presă (detalii aici) remis de Mercedes-Benz, puterea de încărcare la aceste stații va ajunge până la 350 kW, iar fiecare hub va avea până la 30 de încărcătoare de mare putere (HPC), în funcție de regiune și locație. Gestionarea inteligentă a încărcării va permite fiecărui vehicul să se încarce la capacitatea sa maximă, menținând timpii de așteptare la “un minim absolut”.

Până în 2027, peste 2.500 de stații de încărcare în America de Nord

Având drept parteneri două companii americane (MN8 Energy și ChargePoint), marca germană va începe anul acesta să construiască primele stații în Statele Unite și Canada, cu scopul de a avea peste 400 de hub-uri cu peste 2.500 de stații de încărcare rapidă în America de Nord până în 2027.

Mai mult, brandul german dorește să folosească cât mai multă energie verde, contractând furnizori de energie electrică verde sau folosind certificate de energie regenerabilă de la furnizori acreditați pentru stațiile sale. Unele hub-uri vor fi, de asemenea, echipate cu sisteme fotovoltaice pentru a furniza energie necesară iluminatului și supravegherii video.

Încărcătoarele vor putea fi folosite și de vehiculele electrice de alte mărci

Rețeaua de încărcare se va concentra în primul rând pe clienții Mercedes-Benz, care se vor bucura de acces preferențial printr-o funcție de rezervare și alte beneficii. Cu toate acestea, va fi deschisă și deținătorilor tuturor celorlalte mărci cu tehnologie compatibilă.

De asemenea, Mercedes-Benz anunță că noua rețea va fi construită în jurul “orașelor cheie și centrelor urbane ale populației”, aproape de arterele de circulație majore și de reprezentanțele Mercedes-Benz.

Mercedes-Benz nu își construiește singur rețeaua

Compania a spus că va împărți costul porțiunii nord-americane (“puțin peste 1 miliard de euro”) cu MN8 Energy.

“Mercedes-Benz oferă deja ceea ce credem că sunt cele mai calitative vehicule electrice de pe piață. Dar pentru a accelera transformarea electrică, trebuie să ne asigurăm că și experiența de încărcare ține pasul. Clienții noștri merită o experiență de încărcare convingătoare, care să facă fără efort deținerea de vehicule electrice și călătoriile pe distanțe lungi”, a declarant Ola Källenius, Președintele Consiliului de Administrație al Mercedes-Benz Group AG.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă