Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Londra: 5 activiști din gruparea Just Stop Oil au întrerupt spectacolul “Les Misérables” din West End

Activiști din gruparea ecologistă Just Stop Oil au întrerupt miercuri, 4 octombrie, o punere în scenă a celebrului musical “Les Misérables” la Sondheim Theatre din West EndLondra.

În timp ce actorii interpretau piesa “Do You Hear The People Sing?”, renumită în cadrul spectacolului, 5 protestatari au pătruns pe ambele capete ale scenei și au afișat bannere portocalii pe care scria “Opriți pur și simplu petrolul” și “Spectacolul nu poate continua”. 

După cum se poate observa într-un videoclip postat online de gruparea ecologistă, spectacolul a luat sfârșit când un activist a strigat “opriți pur și simplu petrolul”. În filmarea partajată, membrii publicului sunt auziți huiduind și spunându-le activiștilor să “coboare”. Ulterior, pe scenă a intervenit personalul tehnic care a coborât cortina. 

Protestatari s-au legat de scenă folosind dispozitive antifurt pentru bicicletă

Potrivit unui comunicat remis de Just Stop Oil, activiștii s-au legat de scenă folosind dispozitive antifurt pentru bicicletă, pe care tehnicienii de teatru nu le-au putut îndepărta. Astfel, spectacolul a fost oprit, iar teatrul a fost evacuat până la ora 21:10.

Cei 5 activiști, îmbrăcați în tricouri albe, care au întrerupt piesa de teatru. Credit foto: JustStopOil.org

“Spectacolul începe cu Jean Valjean furând o bucată de pâine pentru a hrăni copilul înfometat al surorii sale. […] Nu sunt eu, la fel ca Jean Valjean, îndreptățit să încalc legea pentru a mă opune acestui guvern criminal și politicilor sale ucigașe? Întrebați-vă dacă, la fel ca cetățenii Parisului din piesă, veți sta și veți privi sau vă veți ridica împotriva planurilor criminale ale guvernelor noastre și veți cere încetarea noilor proiecte de exploatare a petrolului și gazului?”, a declarat Hannah Taylor, unul dintre activiști, așa cum se arată în comunicatul menționat anterior. 

Pe site-ul oficial, Just Stop Oil transmite că scopul său este de a cere guvernului britanic “să oprească imediat toate licențele și acordurile viitoare privind exploatarea, dezvoltarea și producția de combustibili fosili in Regatul Unit”. 

Cinci arestări în urmă evenimentului 

Conform publicației britanice The Guardian, Poliția Metropolitană a declarat: “În jurul orei 21:00, miercuri, 4 octombrie, poliția a fost chemată la un protest în interiorul unui teatru de pe Shaftesbury Avenue, WC1. Ofițerii locali au ajuns rapid la fața locului și cinci persoane au fost arestate.”

via Just Stop Oil / The Guardian

Credit foto: JustStopOil.org

Total
0
Shares
Pe aceeași temă