Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

ING Bank a lansat varianta verde a creditului ipotecar. Roxana Cristea: ”Observăm un interes tot mai mare din partea clienților față de sustenabilitate”

ING Bank România sprijină alegerile sustenabile ale clienților și tranziția acestora către economia verde, un drum început acum mai bine de un deceniu și accelerat semnificativ în 2022, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Pentru a răspunde interesului crescut din partea clienților, o acțiune concretă o reprezintă introducerea unui discount pentru creditul ING Ipotecar EcoLife, precum și trei fonduri mutuale în portofoliul de fonduri de investiții și strategii sustenabile.

Discount de 0.2 p.p. față de dobânda standard la creditele pentru locuințe verzi construite după 2021

Astfel, la contractarea unui credit ING Ipotecar EcoLife se acordă un extra discount de 0.2 p.p. față de dobânda standard (fixă sau variabilă), atunci când banii sunt destinați achiziționării unei locuințe care se încadrează în clasa energetică A și al cărei an de construcție este cel puțin 2021. Cei interesați pot face o simulare cu calculatorul de credit ipotecar ING pentru a vedea care ar fi rata.

„Observăm un interes tot mai mare din partea clienților noștri față de sustenabilitate. Ne-am dorit să venim în întâmpinarea lor și să-i ajutăm în procesul de tranziție spre sustenabilitate prin soluții reale. Prin introducerea discountului ING Ipotecar EcoLife ne dorim să recompensăm clienții ING pentru alegerea unei locuințe mai prietenoase cu mediul. Astfel, sperăm să putem să încurajăm cât mai mulți români să investească în imobile care consumă mai puțină energie în general și oferă un confort locativ mai bun.”, a precizat Roxana Cristea, Head of Lending Retail Banking.

Fonduri mutuale cu strategie de investiții sustenabile

Clienții ING Bank au acces la o gamă largă de strategii de investiții: strategii tradiționale, strategii integrate ESG, investiții responsabile și strategii cu impact (sustenabile). Toate fondurile mutuale, inclusiv cele cu strategie de investiții sustenabile, sunt disponibile direct din aplicația Home’Bank și, în același timp, pot fi tranzacționate și cumpărate în oricare dintre sediile ING.

Fondurile mutuale administrate de Goldman Sachs Asset Management, una dintre cele mai importante societăți de administrare a activelor din lume, facilitează accesul spre investiții în afacerile cu emisii scăzute de carbon, care oferă beneficii tuturor celor implicați, dar și societății, în general.

Prin investiția în fonduri mutuale cu un impact social și de mediu pozitiv, clienții ING contribuie la clădirea unei economii sustenabile, dar și la diversificarea resurselor ce le pot asigura stabilitate financiară și un viitor mai bun.

Progresul acțiunilor de sustenabilitate în 2022 pe liniile de business

Wholesale Banking: ING Bank a susținut obligațiuni de 500 milioane Euro și credite (sindicalizate sau bilaterale) de 160 milioane Euro, continuând să aplice metodologia Terra ce abordează cele mai poluante sectoare finanțate de ING, cu scopul de a direcționa portofoliul de credite spre a menține creșterea temperaturilor globale până în 1,5 grade Celsius. Între acțiunile suplimentare adoptate în 2022, parte din abordarea Terra se află decizia de a nu mai acorda finanțări noi destinate explorărilor și exploatărilor de petrol și gaze.

Business Banking: ING Bank a elaborat un ghid pentru identificarea și procesarea facilă a tranzacțiilor sustenabile. În 2022, banca a acordat primul credit sustenabil pentru antreprenorii IMM, urmat deja și de alte finanțări, în valoare totală de 17.5 milioane Euro, în zonele de energie regenerabilă și economie circulară. Printre acestea se numără un împrumut de 6 milioane Euro acordat grupului român Promateris, lider pe segmentul de ambalaje compostabile în Europa Centrală și de Est, pentru dezvoltarea capacității de producție. Celelalte tranzacții au fost dedicate finanțării mai multor clienți în demersul lor spre a deveni mai sustenabili și independenți energetic prin folosirea surselor regenerabile, și anume energie solară.

Retail Banking: în 2022 banca a oferit condiții preferențiale pentru finanțarea achiziției de panouri solare, fotovoltaice sau a mașinilor electrice ori hybrid plug-in, ori a imobilelor cu certificat energetic A și an de construcție cel puțin 2021.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă