Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Municipiul Iași va beneficia de finanțare europeană pentru achiziția a 25 de autobuze electrice și 33 de stații de încărcare

Municipiul Iași va beneficia de finanțare europeană pentru achiziția a 25 de autobuze electrice cu o lungime de 10 metri, inclusiv a 25 de stații de încărcare rapidă și 8 stații de încărcare lentă, prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 “Fondul Local”, informează Primăria Municipiului Iași, în cadrul unei postări pe pagina oficială de Facebook. 

“Este o nouă veste excelentă pentru orașul nostru, care vine în completarea programului nostru de modernizare a transportului public și de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent”, a declarat primarul Mihai Chirica, conform sursei citate. 

“Fondurile obținute prin PNRR sunt o oportunitate extraordinară atât pentru a face noi investiții în modernizarea transportului public, cât și în proiecte de reabilitare termică și eficientizare energetică la unități de învățământ preuniversitar și la blocuri de locuințe, precum și pentru construirea de locuințe pentru tineri”, a mai susținut primarul Chirica.

Valoarea totală a proiectului – circa 14,4 milioane de euro 

Potrivit informațiilor oferite de autoritatea locală, proiectul are o valoare totală de 71.174.857,95 lei (cu TVA), adică în jur de 14,4 milioane de euro. Tot prin intermediul PNRR, Municipiul Iași a câștigat deja o finanțare de 210.888.468,00 lei (cu TVA), adică aproape 43 milioane de euro, pentru 18 tramvaie noi cu lungimea de 22 de metri.

De asemenea, prin intermediul fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional (POR), municipiul Iași a obținut 20 de autobuze electrice Solaris, aflate deja în circulație, 6 stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare lentă, proiecte în valoare totală de 66,7 milioane de lei.

Totodată, conform sursei, municipiul Iași va beneficia, prin aceeași linie europeană de finanțare, și de 24 de autobuze electrice de 10 metri, în valoare de 64,8 milioane de lei, de la “S.C. BMC Truck&Bus S.A.”. 

Prin fondurile europene, Municipiul Iași va beneficia de 119 mijloace de transport electrice 

Datorită fondurilor europene, municipiul Iași are deja 16 tramvaie PESA în valoare de 163 de milioane de lei și încă 13 dintr-un lot de 16 tramvaie Bozankaya în valoare de 168 de milioane de lei.

Astfel, grație fondurilor europene, prin POR și PNRR, Municipiul Iași va beneficia, în total, de 119 mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă