Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, propune o zi de comemorare a “victimelor schimbărilor climatice”

Ieri, 14 iulie, s-a împlinit un an de la inundațiile catastrofale provocate de ploi torențiale din Belgia și Germania, în urma cărora și-au pierdut viața peste 220 de persoane. În acest sens, Comisia Europeană, prin vocea vicepreședintelui executiv Frans Timmermans, a propus statelor europene să înființeze o zi de comemorare a “victimelor schimbărilor climatice”. Anunțul a fost făcut cu puțin timp înaintea unei ședințe informale a miniștrilor mediului din Uniunea Europeană, desfășurată ieri la Praga. 

“Este clar, aceste influențe climatice neregulate sunt o consecință a crizei climatice. Și cred că este timpul să acordăm puțin mai multă atenție acestor victime”, susține Timmermans. “Cred că ar fi o idee bună să avem cel puțin o zi pe an în Europa, în care să comemorăm victimele acestor influențe climatice oribile cauzate de criza climatică”.

Totodată, în timpul discuțiilor a fost adus un omagiu pentru Rosa, o tânără activistă de mediu de 15 ani, fiica Directorului General pentru Energie al Comisiei Europene, Ditte Juul Jørgensen. Aceasta a sfârșit anul trecut, prinsă în inundațiile din Belgia, în timp ce participa într-o tabără. 

“A fost măturată de viitura puternică și a murit”, a spus Timmermans. „Noi, ca familie, tocmai am sărbătorit cea de-a 16-a aniversare a fiicei noastre, iar Rosa nu va putea niciodată să-și sărbătorească cea de-a 16-a zi de naștere și îmi frânge inima că trebuie să spun asta, dar cred că asta ne obligă să fim atenți la toți acești oameni”.

Via Politico

Sursă foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Total
0
Shares
Pe aceeași temă