Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Piața Matache din București va fi reconstruită. Clotilde Armand: Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate și pentru istoria acestui oraș

Reconstrucția Pieței Matache a intrat în linie dreaptă, anunță Clotilde Armand, edilul Sectorului 1. Consiliul Local Sector 1 a aprobat în ședința de astăzi, 28 decembrie, documentația tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Modernizare și și refuncționalizare/realizare construcție nouă – Piața Matache”.

”Este un proiect cheie pentru întreaga comunitate și pentru istoria acestui oraș. A fost o muncă intensă timp de doi ani la faza birocratică a acestui proiect la care am lucrat împreună cu arhitecți de renume cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă. În elaborarea proiectului am ținut cont de nevoile de modernizare ale întregului cartier și de cerințele de conservare a clădirilor de patrimoniu care dau farmec acestui oraș.”, a afirmat Clotilde Armand prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook.

În ce constă proiectul?

Potrivit primarului Sectorului 1, punctul central al întregii investiții îl constituie Hala Matache (Subsol+ Parter), care va păstra destinația de piață agro-alimentară. Se vor mai construi câteva mici clădiri cu spații comerciale, o parcare subterană, parcare pentru biciclete, se vor amenaja spații verzi și alei pietonale cu mobilier stradal.

”Vom integra elemente din construcția originală. Aici vrem să atragem producătorii din jurul Capitalei. Implementăm cele mai bune modele din alte capitale europene pentru a revitalizarea zonei din jurul pieței. Vrem să construim zece spații comerciale (Subsol+ Parter+ Terasă circulabilă), parcare subterană – 165 de locuri de parcare (12 locuri vor avea stații de încărcare electrică), locuri de parcare pentru biciclete, spații verzi, mobilier stradal adecvat stilului arhitectural, trotuare etc. Toate pavilioanele pieței vor fi imobile cu o performanţă energetică foarte ridicată, cu un consum de energie aproape egal cu zero. Important: accesul auto va fi interzis în interiorul întregii zone. Pentru realizarea acestui proiect am colaborat cu arhitecți de renume, cu membrii ai comunității din zonă, comercianții din piață și societatea civilă.”, a explicat Clotilde Armand.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă