Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Karsan câștigă licitația pentru 100 de autobuze electrice în Capitală. Nicușor Dan: Bucureștiul va avea 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice noi

A fost finalizată etapa de evaluare a ofertelor pentru achiziția a 100 de autobuze electrice noi pentru București. Compania câștigătoare este Karsan, din Turcia, iar contractul poate fi semnat după expirarea perioadei de 10 zile în care se pot depune contestații. 

Valoarea totală a contractului aferent achiziției de autobuze electrice este de 293 de milioane de lei fără TVA, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional. 

Modelul cu care Karsan a câștigat licitația de la București este e-ATA de 12 metri. În România, modelul e-ATA de 10, 12 sau 18 metri circulă deja pe străzile din Brașov și Slatina, următorul oraș pe listă fiind Timișoara.

Nicușor Dan: Bucureștiul va avea 100 de troleibuze și 100 de autobuze electrice noi

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a vorbit despre cele 2 licitații aflate în desfășurare care privesc modernizarea transportului public în București: cea pentru achiziția a 100 de troleibuze noi și cea pentru achiziția a 100 de autobuze electrice noi.

”Transportul în comun va deveni mai atractiv atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru turiști. 

Comisia de evaluare a finalizat analiza ofertei depuse de firma Solaris pentru achiziția a 100 de troleibuze cumpărate cu fonduri nerambursabile de la Agenția Fondului pentru Mediu.  

  • Raportul final va fi trimis către ANAP pentru validare, iar mai apoi va fi atribuit câștigătorului licitației. 
  • Termenul de livrare pentru cele 100 de troleibuze este de 22 de luni de la semnarea contractului. 
  • Cele 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m, vor avea podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și au o autonomie minimă de 20 de km.
  • Garanția funcționării va fi de 300.000 km de la data recepției sau 5 ani pentru troleibuz în ansamblu și pentru toate componentele acestuia, inclusiv întreținerea planificată, consumabilele și manopera efectuată în această perioadă.

De asemenea, a fost finalizată și etapa de evaluare a ofertelor pentru achiziția a 100 de autobuze electrice. Ca urmare a verificării modalității de îndeplinire a cerințelor din caietul de sarcini si ulterior aplicării criteriului de atribuire, contractul a fost atribuit ofertantului KARSAN OTOMOTIV SANAYI VE TICARET A.S.. 

  • Contractul poate fi semnat după expirarea perioadei de 10 zile de depunere a contestațiilor, iar termenul de livrare este de 10 luni de la semnarea contractului. 
  • Autobuzele vor avea o autonomie de 522.49 de kilometri între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, baterii cu acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, lungime de 12 metri, trei uși duble și aer condiționat. 
  • Valoarea totală a contractului este de 293 milioane de lei fără TVA, iar finanțarea provine din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR).”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Credit foto: Facebook Emil Moț, primar Slatina – autobuzele electrice Karsan din Slatina

Total
0
Shares
Pe aceeași temă