Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Cum va arăta și ce facilități va avea viitorul parc din zona Grozăvești. Ciprian Ciucu: ”Sper ca în toamna anului viitor să fie gata”

Primăria Sectorului 6 a anunțat mai multe detalii despre viitorul parc care va fi amenajat în zona Grozăvești. Primarul de sector, Ciprian Ciucu, speră ca parcul să fie finalizat până la finalul anului 2025. 

”În două săptămâni punem în dezbatere publică, după care va fi votat în Consiliul Local, apoi vom scoate la licitație. Mai durează trei luni licitația, așa că undeva prin februarie 2025, după ce ieșim din iarnă, putem atribui licitația, iar în martie să înceapă lucrările. Sper ca în toamna anului viitor să fie realizat.

Și în Parcul Grozăvești vom avea ”Cinema sub Stele” și alte evenimente de calitate. Pentru că parcurile sunt principalele spații publice în care comunitatea noastră să fie împreună”, a spus edilul Sectorului 6.

În total, parcul ar trebui să aibă puțin peste 3 hectare, după ce Primăria Sectorului 6 a reușit să obțină 11.400 mp de spațiu verde de la SRI, pe care le-a alipit la cele două hectare, aflate deja în administrarea Sectorului 6.

Cât despre facilități, Parcul Grozăvești va avea spații de sport și de fitness, locuri de joacă, foișoare de lucru în aer liber, zone de belvedere, spațiu de joacă pentru câini, gradene, mobilier urban și spațiu verde revitalizat – arbori, arbuști, plante perene.

Și Mihaela Ștefan, Viceprimărița Sectorului 6, a precizat prin intermediul paginii sale de Facebook câteva detalii despre viitorul parc, extrase din prezentarea susținută la primărie pentru locuitorii din zona Grozăvești interesați de proiect.

”Ce mi-a plăcut cel mai mult la prezentarea celor de Proiectare 6 (compania de proiectate și inovare înființată de Consiliul Local Sector 6):

  • Că vor căuta sa implementeze soluții de tip Rain Water Management
  • Că au integrat în proiect majoritatea propunerilor venite de la comunitate
  • Că vor exista funcțiuni pentru toate vârstele: de la locuri de joacă pentru copii  cu vârste cuprinse între 0-3 ani la zone de fitness. Da, vor fi și terenuri de sport.
  • Va exista o mica zona de evenimente.
  • Au luat în calcul posibilitatea de a completa parcul cu elemente decorative care sa marcheze un pic specificul locului.
  • Că vor exista multe cișmele, inclusiv pentru cățeluși dar și un loc de joacă pentru căței.”, a precizat Mihaela Ștefan într-o postare pe Facebook.
Total
0
Shares
Pe aceeași temă