Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

2024 aduce noutăți în transportul public din Timișoara. Primăria cumpără tramvaie moderne, autobuze electrice și troleibuze noi.

Municipiul Timișoara își modernizează flota de transport public cu ajutorul unei finanțări europene record pentru orașul de pe Bega – 75 de milioane de euro, fonduri din Planul Național pentru Redresare și Reziliență. Edilul Dominic Fritz a anunțat, la începutul acestui an, semnarea unui contract pentru achiziția de tramvaie moderne, dar și lansarea unor proceduri de achiziție pentru autobuze electrice și troleibuze noi.

Fritz: Anul acesta dublăm numărul tramvaielor noi în Timișoara.

Primarul Timișoarei, Dominik Fritz, a anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook semnarea contractului pentru achiziționarea a 17 tramvaie moderne cu o lungime de 30 de metri, podea 100% coborâtă și o capacitate de 251 de locuri. Compania care a câștigat contractul este Bozankaya, care a mai livrat încă 21 de tramvaie municipiului Timișoara, după un contract semnat în anul 2019. 

Noile tramvaie vor fi livrate până la finalul acestui an și vor avea o schemă de vopsire în culorile galben-negru. Fiecare tramvai costă aproximativ 1,9 milioane de euro, iar finanțarea se realizează prin fonduri PNRR.

Autobuz electric din Timișoara. Credit foto: Facebook / Dominik Fritz

33 de troleibuze noi pentru Timișoara

Tot prin intermediul paginii sale de Facebook, primarul Dominik Frtiz a anunțat și lansarea licitației pentru achiziția a 33 de troleibuze – ”25 de troleibuze mari, cu o capacitate de 120 de călători și încă 8 mai mici, pentru circa 70 de călători”. Pentru această achiziție, primăria ”pune la bătaie” 108.000.000 lei – aproximativ 21,6 milioane de euro.

”Ultimele troleibuze – cele care circulă și azi – au ajuns la Timișoara în 2008, acum 15 ani. Cu fiecare nouă investiție scoatem transportul public din haina de Cenușăreasă și îi creștem atractivitatea.”, a explicat edilul Municipiului Timișoara.

Pentru completarea flotei de transport și cu alte vehicule nepoluante, primăria Timișoarei achiziționează și 30 de autobuze electrice. ”Avem în lucru și licitația pentru noi autobuze electrice, finanțate tot din fonduri europene câștigate prin PNRR”, a mai precizat Dominik Fritz.

În prezent, în Timișoara mai circulă încă 44 de autobuze electrice moderne articulate, cu o lungime de 18 metri, achiziționate de la compania turcească Karsan.

Foto: Tramvai Bozankaya în Timișoara - sursă: Facebook / Dominik Fritz
Total
0
Shares
Pe aceeași temă