Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

NEPI Rockcastle a luat un credit verde de 200 milioane de euro pentru proiectele Mega Mall și Promenada Sibiu

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut o finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank S.A.

Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanțare și de a își consolida relațiile cu partenerii bancari. Finanțarea a fost obținută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condițiile actuale ale pieței, prin raportare la ratele Euribor, se arată într-un comunicat de presă remis de companie.

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe – Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, iar consorțiul bancar a fost asistat de Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH & Co KG.

“Condițiile de piață au fost solicitante în ultimele douăsprezece luni, dar în același timp au oferit un context excelent pentru consolidarea parteneriatelor noastre strategice. Le mulțumesc tuturor părților implicate în această tranzacție. Noua finanțare îmbunătățește poziția de lichiditate a Grupului și dovedește încă o dată angajamentul nostru pe termen lung, în direcția sustenabilității. Apreciez oamenii motivați care au făcut încă un proiect de succes să prindă viață, profesioniștii desăvârșiți din toate echipele implicate: echipa noastră internă, echipele creditorilor și cele ale consultanților implicați”, a spus Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle.

Eliza Predoiu, Chief Financial Officer, NEPI Rockcastle

Noua finanțare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achizițiile centrelor comerciale Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022. Ulterior rambursării, capacitatea totală a acestor facilității de credit de tip revolving a Grupului va fi restabilită la 620 de milioane de euro.

“Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate și variate pentru a finanța planurile actuale de dezvoltare și investiții”, a adăugat Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle (NRP.AS) (JSE.NRP) este cel mai mare proprietar, dezvoltator și administrator de centre comerciale cotat la bursă din Europa Centrală și de Est, deținând un portofoliu de retail de peste 2.000.000 mp în nouă țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Republica Cehă, Serbia și Lituania.

Creșterea sa este susținută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoțit de achiziții, cele mai recente fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) și Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele localizate în Polonia. NEPI Rockcastle beneficiază de două avantaje strategice cheie – portofoliul său unic de peste 50 de centre comerciale, creat în ultimii 15 ani, și echipa de peste 400 de specialiști cu un know-how unic, la nivel local, în domeniul proprietăților de retail.

De asemenea, compania a devenit membră a European Council of Shopping Places (ECSP) și a U.S. Green Building Council (USGBC, pentru a-și consolida poziția de lider de piață în industria imobiliară de retail.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă