Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au construit un monopost electric, cu care participă la competiția Formula Student Czech

Echipa românească ART TU, formată din studenți ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, va participa în acest an la competiția Formula Student Czech desfășurată sub egida SAE (Society of Automotive Engineers) care presupune dezvoltarea de vehicule complet electrice, acționate exclusiv de motoare electrice, care concurează în probe statice și dinamice la mai multe categorii: design, prezentare, costuri, accelerație, skidpad, autocross, anduranță și eficiență.

LEONI, unul dintre cei mai importanți producători de sisteme de cablaje la nivel global, devine partener al acestei echipe studențești ART TU, prima și singura echipă de Formula Student din România care participă la această competiție internațională cu un vehicul electric. Prin acest parteneriat, LEONI susține viitorii ingineri români prin furnizarea de cablaje auto și know-how de inovație pentru crearea unor monosposturi electrice.

„Acest proiect îmbină două dintre prioritățile noastre strategice: educația și sustenabilitatea. Prin parteneriatul cu echipa studențească ART TU, folosim la nivel local know-how-ul internațional al inginerilor LEONI pentru a sprijini tinerele talente, astfel încât viziunea lor să fie recunoscută și să se materializeze în proiecte inginerești de succes. Inovația, cercetarea și dezvoltarea de noi produse sunt nevoi reale pe piața muncii, iar studenții de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin proiectul ART TU, demonstrează că pot face performanță în aceste direcții. Suntem onorați să avem posibilitatea de a le fi parteneri” – precizează Silviu Apostol, director de comunicare și public affairs al LEONI România.

„Prin acest proiect, studenții au șansa să învețe să construiască concepte de ultimă generație, la cel mai înalt grad de performanță, pentru prototipuri full electrice, având ocazia să devină cei mai buni ingineri de mâine. ART TU este prima echipă românească care a concurat în Formula SAE secțiunea Electric Vehicle, iar parteneriatul cu LEONI ne ajută să prezentăm un vehicul optimizat, să ne perfecționăm prototipurile, atât printr-o rețea electrică desăvârșită, cât și prin inputul lor în calitate de experți în industria auto” – Robert Sallai, Team Captain ART TU Cluj-Napoca.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă