Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Exim Banca Românească lansează cardurile din material reciclabil

Exim Banca Românească a demarat procesul de tranziție a portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul astfel că, din această lună, cardurile Mastercard Debit Gold emise de bancă vor fi fabricate din material reciclabil.

”Ca bancă universală de top, Exim Banca Românească are responsabilitatea de a oferi produse bancare sigure și sustenabile care să sprijine tranziția către o economie verde, iar lansarea cardului de debit fabricat din materiale reciclabile reprezintă încă un pas înainte în implementarea strategiei noastre de sustenabilitate. Vom continua trecerea către materiale prietenoase cu mediul și pentru celalalte produse din portofoliul de carduri și, în același timp, ne vom concentra pe promovarea unor practici bancare responsabile prin accelerarea digitalizării serviciilor oferite. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea de produse și servicii cu componente de sustenabilitate, fie că vorbim despre produse dedicate sau despre integrarea criteriilor ESG în deciziile de finanțare și investiții, și ne propunem ca prin acțiunile noastre să contribuim la amplificarea efectelor pozitive pe care politicile de creditare sustenabilă le au la nivelul comunității și a mediului”, a spus Traian Halalai, președintele executiv al Exim Banca Românească.

Procesul de tranziție către materiale sustenabile pentru portofoliul de carduri va continua și pe parcursul anului viitor și se va aplica exclusiv cardurilor nou-emise pentru a evita irosirea stocului existent și pentru a permite încheierea ciclului de viață al celor care sunt în posesia clienților, transmite Exim Banca Românească prin intermediul unui comunicat de presă. 

Recent, banca a introdus în portofoliul său serviciul Google Pay oferind clienților băncii posesori de carduri posibilitatea de a efectua plăți contactless rapide și sigure la terminalele POS, direct cu telefonul cu sistem de operare Android, prin intermediul aplicației Google Wallet, fără a fi necesară prezența fizică a cardului. De asemenea, Exim Banca Românească pune la dispoziția persoanelor fizice platforma e-bancamea.ro prin care oferă acces facil, rapid și sigur, 100% online, la un pachet complet de produse si servicii: cont curent în lei, card de debit (Mastercard Gold), serviciul SMS Alert și Internet Banking, reunite sub denumirea Pachet eSențial.  Platforma face posibilă înrolarea în numai 10 minute, de pe un telefon mobil, tabletă, laptop sau desktop.

Exim Banca Românească este o bancă universală 100% românească, aflată în top 10 cele mai mari instituţii de cre­dit după active. Banca oferă clienților săi, persoane fizice și juridice, o gamă largă de produse și servicii de calitate, adaptate nevoilor acestora. Exim Banca Românească operează o rețea națională de distribuție de 83 de sucursale și 26 de Centre de Afaceri, acestea din urma fiind dedicate exclusiv companiilor, rețea care îi permite să fie aproape de clientela de retail și corporate și să implementeze diverse programe de dezvoltare românești și europene. În plus, pentru că acționează ca agent al statului pe piața de garanții și asigurări, Exim Banca Românească este unul dintre instrumentele prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, susțin dezvoltarea durabilă a economiei. 

Total
0
Shares
Pe aceeași temă