Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Conferința ”Finanțare sustenabilă pentru România durabilă”, 28 iunie 2022

Publicațiile GreenCommunity și BankingNews organizează, pe data de 28 iunie 2022, începând cu ora 11.00, Conferința ”Finanțare sustenabilă pentru România durabilă” la The Marmorosch Bucharest, Autograph Collection. Evenimentul va facilita, într-o ambianță selectă și inedită, o dezbatere captivantă și stimulativă despre creditarea verde din țara noastră și despre rolul băncilor în tranziția României la economia verde.

TEMELE DE DISCUȚIE

Pornind de la ideea că noi toți, individual și împreună, putem fi inițiatori ai schimbării contribuind la un viitor sustenabil pentru România, discuțiile din cadrul evenimentului se vor axa pe planurile și obiectivele pe care instituțiile de credit și le-au asumat în domeniul sustenabilității. Vom analiza împreună ce proiecte verzi sunt dispune băncile să finanțeze, care sunt sectoarele de activitate ce pot deveni vârfuri de lance în procesul de tranziție la economia verde, cât de familiarizați sunt românii cu ideea de finanțare sustenabilă și ce măsuri sunt necesare pentru a crește ponderea creditelor verzi.

De asemenea, speakerii conferinței vor evalua potențialul finanțării sustenabile din România și impactul pe care l-ar putea avea adaptarea cadrului legislativ financiar bancar, prin recunoașterea acestei categorii aparte de împrumuturi, și asigurarea unor condiții și facilități menite să încurajeze direct acordarea creditelor verzi. În cadrul întâlnirii, va fi abordată și tema digitalizării, un punct cheie în dezvoltarea durabilă a țării noastre. Un subiect de interes va fi reprezentat de fondurile europene din Planul Național de Redresare și Reziliență alocate pentru investițiile și reformele privind mediul, ”tranziția verde” și digitalizarea României.

Conferința va avea două sesiuni, moderatorul evenimentului fiind Bogdan Căpraru, Profesor Universitar Doctor la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și membru în cadrul Consiliului Fiscal din România. Evenimentul ”Finanțare sustenabilă pentru România durabilă” este un proiect dezvoltat de GreenCommunity și BankingNews, cu susținerea Asociației Române a Băncilor, în calitate de Partener Instituţional, și BCR, BRD Groupe Société Générale, ING Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank și First Bank – Parteneri Finanțare Sustenabilă.

Accesul la acest eveniment este GRATUIT în limita locurilor disponibile. Pentru a va înscrie pe lista participanților la Conferința ”Finanțare sustenabilă pentru România durabilă”, transmiteți un email la gabriela.dinu@greencommunity.ro, cu subiectul ”Participare Conferinta” și urmatoarele specificații: Nume, Companie, Funcție, Telefon și Email. O să primiți o confirmare individuală pentru participare și programul conferinței. Organizatorul își rezervă dreptul de a selecta publicul din audiență.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă