Despre
Newsletter
Newsletter
Sunt de acord să primesc cele mai importante informații cuprinse în Newsletter-ul GreenCommunity.

Banca Transilvania, rating ESG foarte bun din partea Sustainalytics. Ӧmer Tetik: ”Este o recunoaștere a angajamentelor în materie de mediu, social și de guvernanță”

Banca Transilvania a obținut ESG Risk Rating foarte bun (17) și este încadrată în categoria Low Risk în urma analizei Sustainalytics în ceea ce privește inițiativele și performanțele ESG, se arată într-un comunicat de presă remis de instituția de credit.

Rezultatul clasează BT pe locul 133 din 1.003 bănci la nivel global, plasând-o în primele 15% dintre toate companiile analizate de Sustainalytics, respectiv în primele 8% dintre băncile regionale. Sustainalytics este unul dintre cei mai importanți furnizori globali de ratinguri ESG.

Aceasta este prima evaluare ESG independentă externă a Băncii Transilvania și a analizat guvernanța corporativă, integrarea factorilor ESG în modelul de afaceri, confidențialitatea și siguranța datelor, principiile de etică urmărite, oferta de produse și servicii, respectiv dezvoltarea capitalului uman.

Criteriile de analiză sunt în baza a 10 standarde și cadre internaționale, precum Global Reporting Initiative, Sustainability Accounting Standards Board, Task Force on Climate-related Financial Disclosures sau Forumul Economic Mondial.

Sustainalytics a remarcat performanța Băncii Transilvania în următoarele aspecte:
• guvernanța ofertei de produse și servicii;
• politica de excludere a sectoarelor poluante în ceea ce privește creditarea, cum ar fi finanțarea combustibililor fosili;
• politica de marketing responsabil;
• inițiativele implementate pentru dezvoltarea capitalului uman.

“Transparența obiectivelor, impactului și performanței operațiunilor noastre este esențială pentru a păstra încrederea clienților și investitorilor noștri, de aceea ne-am dorit o evaluare independentă. Chiar dacă finanțarea responsabilă, sprijinirea economiei locale și implicarea în comunitate au fost mereu în ADN-ul băncii, suntem foarte mulțumiți de această recunoaștere externă a angajamentelor BT în materie de mediu, social și de guvernanță, adică în ceea ce privește componentele ESG. Continuăm să consolidăm portofoliul de finanțări de impact și să dezvoltăm România prin acces la finanțare, produse bancare, educație și prin incluziune financiară”, a precizat Ӧmer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România şi principalul finanţator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar. Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are peste 19% cotă de piaţă, 3,6 milioane de clienţi, peste 9.000 de angajaţi, soluţii de online banking şi 500 de sedii în 180 de localităţi.

Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Dincolo de banking, BT doreşte să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât şi pentru business şi mediu.

Total
0
Shares
Pe aceeași temă